Hlavní obsah

Cyklootvírák zve milovníky hospůdek a bicyklů do Polabí

Novinky, Tereza Vyhnálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po sedmé připravil Pivovar Nymburk pro všechny milovníky Postřižinských hospůdek a jízdních kol oblíbenou akci s názvem Postřižinský Cyklootvírák. Jarní výlet se bude konat v sobotu 6. května. Přijeďte odstartovat sezónou pivních zahrádek spolu s cyklistickou.

Foto: Archiv Pivovaru Nymburk

Start je v Pivovaru Nymburk kolem půl desáté dopolední

Článek

Sobotní akce začíná pozvolna kolem půl desáté dopolední. Sraz cyklistů je přímo v areálu Pivovaru Nymburk. Cyklisté budou startovat podle svých preferencí zhruba od 10 do 12 hodin.

Všichni zúčastnění obdrží památeční samolepku a startovní pivní tácek, na který budou na jednotlivých zastávkách sbírat razítka. Za posbíraná razítka nakonec v cíli získají malou pozornost.

Okruh Cyklootvíráku je precizně značený, rovinatý a nenáročný. Většinou vede po lesních a polních turistických cestách a cyklostezkách, v kratších úsecích i po silnici. Celková délka trasy měří kolem 41 kilometrů.

Vyrazit můžete sami, s přáteli, nebo i s dětmi. Vítán je každý, kdo má chuť šlápnout do pedálů a třeba i ochutnat Postřižinské nealko pivo s názvem Střízlík. Nemusíte se bát, trasa se dá zvládnout i na městském kole.

Přičemž bavit vás jistě budou i samotné plánované zastávky na občerstvení. Hned ta první a hlavní zastávka je v legendární Hájence v Kersku, kterou znáte díky filmu Slavnosti sněženek. Můžete si vybrat mezi kancem se šípkovou nebo se zelím, nicméně na výběr mají i menší jídla.

V cíli nebude chybět vynikající, již alkoholické, Postřižinské pivo a dobroty z grilu. Zájemci budou moci po domluvě ve vlastním stanu přenocovat na pozemku Pivovaru Nymburk.

V internetovém obchodě postrizinyshop.cz lze zakoupit tematické oblečení na kolo s logem „Postřižinské“.

Reklama

Výběr článků

Načítám