Hlavní obsah

Cyklojízda vedená Josefem Zimovčákem představí krásy Podorlicka i pomůže nemocným dětem

Novinky, Matěj Motyčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co si vyrazit na víkendovou cyklojízdu po šlechtických sídlech v podhůří Orlických hor a pomoci přitom onkologicky nemocným dětem? Divoká Orlice obdobně jako francouzská řeka Loira tu spojuje hned několik panských sídel, ty jsou v rukách soukromých majitelů, a také původních šlechtických rodů.

Foto: NA KOLE DĚTEM
Článek

Peloton cyklistů provede Podorlickem opět Josef Zimovčák na svém kostitřasu a na vysokém kole nebude sám. Přidejte se i vy k nadšeným cyklistům a zapojte se do cykloputování po Zámcích na Orlici.

Cyklisty můžete přijít povzbudit i na některý ze zámků kolem Orlice. Zde bude také možné přispět do Nadačního fondu Na kole dětem, ať již zakoupením nadačního předmětu či finančním příspěvkem do pokladničky. Výtěžek z akce bude věnován Dětské klinice – Fakultní nemocnici v Hradci Králové na podporu onkologické péče o děti s nádorovými onemocněními čili lymfoblastickou leukemií. V rámci dvoudenní cyklotour, která pomáhá dětem, navštívíte celkem 7 zámeckých areálů.

Ty jsou opět v péči rodu Sternbergů, Kinských, Kolowratů či rodu Bubna z Litic. Pestrý program s možností zkrácených prohlídek na zámcích bude příjemným zpestřením a zastávkou na trase pro všechny registrované účastníky.

K pelotonu se však můžete přidat i bez registrace. Zámky na Orlici, zvané příznačně také jako Česká Loira, jsou skutečnou perlou Podorlicka. Možná někdo z vás na některý ze zámků již zavítal s televizním pořadem ČT Modrá krev, kterou uvádí František Kinský - i na jeho zámku se zastavíte.

K pelotonu v čele s Josefem Zimovčákem na jeho vysokém kole se můžete přidat třeba jen na část cykloturistické trasy a využít možností vlakových či autobusových spojení z Potštejna či Rychnova nad Kněžnou. Trasa je vhodná pro silniční, treková, horská i vysoká kola.

Výchozím místem bude Hradec Králové, nákupní centrum Orlice shopping park. Ideální je jeho poloha u stejnojmenné řeky, podél které se účastníci vydají společně s Josefem Zimovčákem na jeho vysokém kole vstříc Zámkům na Orlici a s heslem „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, pomozme těm, kteří ho mají méně”.

V areálu Orlice shopping parku bude také zdarma vyhrazeno parkování pro účastníky akce a možnost zakoupení nadačních předmětů fondu Na kole dětem, čímž pomůžete onkologicky nemocným dětem.

Termín akce: 28. – 29. dubna (So-Ne)

Trasa cyklotour: Hradec Králové – Častolovice – Potštejn – Rychnov nad Kněžnou – Opočno – Hradec Králové (130 km)

1. DEN: 67 km - trasa z Hradce Králové přes Zámky na Orlici do Rychnova nad Kněžnou společný odjezd v 9,00 hodin.

2. DEN: 55 km – trasa z Rychnova nad Kněžnou přes zámek Opočno do Hradce Králové, společný odjezd v 9,00 hodin – Staré náměstí Rychnov nad Kněžnou, společný dojezd v 17,00 hodin – Nákupní centrum Orlice shopping park Hradec Králové.

Další informace: http://www.mojeorlickehory.cz/zamky-na-orlici/ - http://www.mojeorlickehory.cz/kalendar-akci/900_533362_na-kole-detem-podorlickem/

Reklama

Výběr článků

Načítám