Hlavní obsah

Cyklohráček je vlak plný her, procházet jím bude Mikuláš s čertem a andělem

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze-Braniku se v sobotu 6. a v neděli 7. prosince zájemci setkají s mikulášským Cyklohráčkem - procházet jím bude Mikuláš s čertem a andělem.

Foto: Jiří Cysař

Cyklohráček

Článek

Cyklohráček je speciální vlak pro děti, přestavěný na velké pojízdné hřiště, který jezdil v sezóně z Prahy na Okoř a do Slaného. Hrajvedoucí se na palubě starají o dětské hry. Vlaková četa je normálně oblečená v pestrých šatech a baví malé cestující, avšak o nadcházejícím víkendu vyrazí během jízdy v kostýmech Mikuláše, čerta a andělů.

Speciální mikulášský Cyklohráček bude oba dny jezdit mezi pražským Braníkem a Hlavním nádražím, cestou zastaví ve Vršovicích a Krči. Z Hlavního nádraží do Braníka vyrazí v 9:07, 11:11, 13:10 a 15:05. Z Braníka zpět na Hlavní nádraží odjíždí v 10:32, 12:30, 14:21 a 16:06.

Nádraží v Braníku bude v sobotu a v neděli hostit pestrý program pro děti i rodiče, včetně železničních atrakcí nebo sobotního večerního ohňostroje. Zároveň odtud budou vyrážet několikrát za den vyhlídkové nostalgické vlaky po pražských nádražích tažené parní lokomotivou Šlechtična z roku 1949 a motorovým Brejlovcem.

Ve vláčku najdeme vůz plný her - má speciálně upravené stolky s připravenými herními plány na Člověče, nezlob se, pro Dámu, Piškvorky a další hry. Děti si tu mohou půjčit od hrajvedoucích puzzle, karetní hry, něco na luštění nebo třeba sadu malého výpravčího a průvodčího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám