Hlavní obsah

Cyklistickou sezónu ve Velkých Karlovicích odstartuje Specialized Weekend

Novinky, Martina Žáčková

Turistický resort Valachy a Specialized Bike Resort Valašsko připravují na Velikonoce mimořádnou akci pro milovníky horské cyklistiky.

Foto: Luboš Sušila - www.trails.cz

Cyklisté mohou na Valašsku zahájit sezónu projížďkami s průvodcem po horách i v údolích.

Článek

Při příležitosti zahájení cyklistické sezóny se tu od pátku 22. do pondělí 25. dubna uskuteční Velikonoční Specialized Weekend – první ze série pravidelných akcí pro bikery, které si již v loňském roce získaly řadu příznivců.

„Na začátek cyklistické sezóny jsme připravili víkend s testováním kol Specialized, tréninkem techniky jízdy, workshopem s výživovým poradcem a vyjížďkami po valašských hřebenech a údolích s průvodcem, které budou přizpůsobeny tomu, že si bikeři po zimě zase začínají zvykat na kolo. A aby bylo přivykání příjemnější, mají účastníci v ceně i vstup do termálních bazénů a Wellness Horal. Pobyt je vhodný pro zkušené i začínající bikery a bikerky,“ uvedl Luboš Sušila ze Specialized Bike Resortu Valašsko.

Víkend pro bikery nebude jedinou velikonoční akcí resortu Valachy. Během velikonočního víkendu se tu uskuteční například i 1. ročník soutěže O nejlepší valašský sýr, Valašská olympiáda, Šmigrustová párty nebo pondělní Velikonoční mlsání pro děti.

Speciální program chystá i obec Velké Karlovice. V neděli 24. dubna se v Informačním centru a Karlovském muzeu bude konat Velikonoční šmigrustování.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet malování či drátkování kraslic, zdobení perníčků nebo výrobu svíčky ze včelího vosku. Uvidí také při práci dráteníka, dále ukázku pletení ošatek, košů a tatarů, výrobu krpců nebo kotulí či tkaní koberců zvaných ,,hadráky“.

Do své kuchyně si mohou pořídit něco hezkého nebo potřebného od řezbářů otce a syna Holovicových ze Slovenska, zakoupit hrníček nebo štamprli s pečetí Velkých Karlovic či drobnost z modrotisku. Ochutnají pravou medovinu, horké trdelníky nebo hořické trubičky popřípadě valašský frgál. Atmosféru zpříjemní dětské folklórní a pěvecké soubory.

Reklama

Výběr článků

Načítám