Hlavní obsah

Cvičná jízda autoškoly skončila dopravní nehodou

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie České republiky tentokrát řeší zavinění dopravní nehody v Chocni, kdy došlo ke střetu dvou osobních automobilů, z nichž jeden řídil žák autoškoly pod dozorem instruktora.

Foto: PČR

Choceňské nábřeží - místo, kde došlo ke střetu dvou osobních vozidel.

Článek

V autoškole při kondičních jízdách v plném silničním provozu se budoucí řidiči nejen učí jak bezpečně řídit podle dopravních pravidel, ale i jak předcházet nehodám a jak se v případě dopravní kolize zachovat.

Dopravní nehoda, která se stala ve středu 3. dubna v Chocni, však nebyla cvičnou improvizací, ale skutečnou událostí.

Krátce po třetí hodině odpolední došlo v mírném stoupání za kruhovým objezdem, přibližně 50 metrů od prodejny se zdravou výživou v budově bývalého mlýna, ke střetu dvou osobních vozidel značky Škoda Rapid a Škoda Fabia, která patří autoškole.

Dechovou zkouškou bylo vyloučeno, že by některý z účastníků nehody byl pod vlivem alkoholu. Naštěstí při střetu nebyl nikdo zraněn, hmotná škoda však předběžným odhadem byla vyčíslena na 80 tisíc korun.

Míru zavinění bude s největší pravděpodobností řešit správní orgán. Policie ČR proto prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Vilímkové žádá svědky nehody, kteří by mohli popsat průběh střetu vozidel, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 251.

Reklama

Výběr článků

Načítám