Hlavní obsah

Čtyři violoncella a filmové melodie, jazz, pop, rock i klasika, to je Prague Cello Quartet

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za necelé dva měsíce, přesně 19. května, oslaví unikátní uskupení Prague Cello Quartet na narozeninovém koncertu ve velkém sále Městské knihovny v Praze deset let od založení. Ještě předtím - právě v těchto dnech - se hned dvakrát představí na Rychnovsku.

Foto: Prague Cello Quartet (archiv)

Čtveřice mladých špičkových violoncellistů - Jan Zemen - Jan Zvěřina - Petr Špaček - Ivan Vokáč se v závěru března představí na Rychnovsku.

Článek

Již dnes večer zahraje čtveřice mladých špičkových violoncellistů - Jan Zemen - Jan Zvěřina - Petr Špaček - Ivan Vokáč - v Pelclově divadle v Rychnově nad Kněžnou a v pátek  31. března v 19 hodin v centru Elada v Bystrém.  

Kvarteto nabízí posluchačům díla skladatelských mistrů klasické hudby, jazzovou tvorbu, hity nejznámějších moderních světových skupin, ale i známé kousky filmové hudby – a to vše v originální úpravě pro čtyři violoncellisty a jejich nástroje.  

Jedním z cílů, které si Prague Cello Quartet už na počátku vytyčil, je přivést ke kvalitní hudbě posluchače každého věku a srozumitelnou cestou jim ukázat, že i klasická hudba „se dá poslouchat”.

A to se jim opravdu daří - koncerty tohoto ansámblu nabízejí symbiózu virtuozity, vášně, interpretační a nástrojové ekvilibristiky a humoru, o čemž se již několikrát přesvědčili hudební příznivci i v regionu pod Orlickými horami.  

Připomeňme vystoupení v rámci Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka v roce 2014, cyklu Opočno hudební či benefiční koncert v Deštném v Orlických horách v roce 2016. Tam všude (a jistě i na mnoha dalších místech) si kvarteto vysloužilo ohromné ovace a uznání posluchačů za své umění ve spojení s originálním přístupem.

Potlesk však zaslouží také za podporu úsilí o záchranu vzácného královského nástroje v deštenském kostele sv. Marie Magdalény, kterou Prague Cello Quartet neváhal organizátorům projektu vloni poskytnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám