Hlavní obsah

Čtrnáct mateřských škol v Hradci Králové se otevře v pondělí 4. května

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s uvolňováním vládních opatření chystá město Hradec Králové otevření vybraných čtrnácti mateřských škol v omezeném režimu od pondělí 4. května.

Foto: Magistrát města Hradce Králové

Ilustrační foto

Článek

Tyto školky jsou primárně určeny pro děti rodičů, kteří nezbytně nutně potřebují zajistit dohled nad dětmi předškolního věku z důvodu návratu k pracovním povinnostem.

V omezeném provozu od 7:30 do 16:00 hodin budou otevřeny MŠ Březhrad, MŠ Klíček, MŠ Čtyřlístek, MŠ Kukleny – Markova i Ořechová, MŠ Na Biřičce, MŠ Škroupova, MŠ Kamarád, MŠ Plotiště (sever čp. 160), MŠ Věkoše, MŠ Podzámčí, MŠ Lužická- Severní i Slavíčkova, MŠ M. Horákové, MŠ Malšova Lhota, MŠ při ZŠ Štěfcova a MŠ při ZŠ Úprkova. Některé z uvedených mateřských škol mohou z personálních důvodů otevřít pouze omezený počet tříd.

„Před otevřením školek jsme nejprve prověřili zájem ze strany rodičů, kdy více než polovina z nich znovuotevření školek přivítala. I přesto ale doporučujeme, aby rodiče možnost umístění dětí do mateřských škol zvážili s ohledem na to, zda mají nějakou jinou alternativu,“ uvedl Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

Mateřské školy budou fungovat za přísných podmínek ve speciálním režimu, který byl konzultován s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje. Děti budou muset být vybaveny minimálně třemi čistými rouškami na den. Základní dezinfekční prostředky budou v prostorách škol zajištěny městem.

„Tam, kde to bude možné, nebudou rodiče do budovy mateřské školy vstupovat a dítě učitelce předají nebo vyzvednou před budovou. Počítáme také, že děti budou v omezeném počtu ve třídách. Samozřejmě, že čím méně dětí ve školkách bude, tím se nám lépe podaří zamezit míchání skupin a zajistit tak bezpečnost dětí,“ doplnil náměstek Hanousek.

Pedagogický personál by ve školkách měli v těchto dnech posílit ještě vysokoškolští studenti. „Nabídlo se nám přibližně dvacet vysokoškolských studentů, kteří by rádi pomohli zajistit chod znovuotevřených školek. Jejich nabídky si velmi vážíme a rozhodli jsme se ji využít,“ dodal náměstek.

Město také připravuje otevření Jeslí Orlická, které je zatím v plánu od 11. května. Informace k obnovení provozu ostatních mateřských škol a základních škol budou k dispozici na začátku května 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám