Hlavní obsah

ČSAD Havířov nabízí cestujícím možnost bezkontaktního odbavování

Novinky, Michal Birkáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující již od nového roku nemusí po kapsách hledat mince či myslet na to, že pro odbavení v autobuse musí mít u sebe přiměřenou částku - jízdné mohou zaplatit bezkontaktní bankovní platební kartou.

Foto: Michal Birkáš
Článek

Proces odbavení je pak velice jednoduchý a rychlý - stačí řidiči sdělit platbu bezkontaktní platební kartou a po vyzvání přiložit svou kartu na vyznačené místo k odbavovacímu terminálu.

V případě použití debetní karty se cestujícímu prakticky ihned vytiskne platná jízdenka. K mírné prodlevě několika vteřin může dojít pouze při použití kreditní karty, kdy systém musí ověřit, že karta disponuje dostatečnými prostředky pro úhradu jízdného.

Nový odbavovací systém je možno využít ve všech autobusech společnosti ČSAD Havířov a. s. s výjimkou linek obsluhujících oblast Českotěšínska. Dopravce si od novinky slibuje zvýšení komfortu pro své cestující, rychlejší a plynulejší odbavování.

Reklama

Výběr článků

Načítám