Hlavní obsah

Co se dělo na plese hodonínské průmyslovky aneb Jak taky může vypadat Hollywood

Novinky, Jana Slováková

Letošní ples hodonínské Střední školy průmyslové a umělecké měl ve své dlouholeté historii premiéru. Připravovali jej poprvé studenti třetích ročníků.

Foto: Jana Slováková

Ples SŠPU Hodonín 2016 "HOLLYWOOD" - Učitelské Intermezzo

Článek

Na plese hodonínské průmyslovky se jako každoročně tančí, ale taky se tu scházejí studenti a absolventi se svými kantory. Povídá se o tom, jak se kdo má, kdo kde studuje, kde pracují absolventi školy a jak vzpomínají na svá středoškolská léta.

Letošní ročník ale poprvé chystali studenti třetích ročníků. Vymysleli téma Hollywood a tak se sháněl červený koberec, filmová klapka, soška Oscara a další rekvizity.

Studenti neuvěřitelným způsobem připravili sál, po vstupu do Domu kultury v Hodoníně na hosty čekal červený koberec, následoval na podlaze vytvořený chodník slávy s hvězdami průmyslovky - jmény kantorů a nápaditými a vtipnými obrázky charakterizujícími daného učitele. Studenti si spolu s učiteli na chodníku slávy fotili selfíčka.

Ale na pořádné focení tu byl připravený speciální fotoateliér Hollywood, nechybělo v něm péřové boa, hlášky z filmů, červené zábradlí, filmová klapka a ani soška Oscara.

Před oponou v sále visel obrovský nápis Hollywood a na každém stole byla kouzelná filmová klapka s programem plesu. Všechno se to studentům náramně povedlo a není divu, vždyť jsou mezi nimi i studenti oboru Grafický design.

Ale ani učitelé hodonínské průmyslovky se nenechali zahanbit. Připravili vystoupení s názvem Hollywoodské Intermezzo, které sklidilo obrovský potlesk bouřlivého publika. Takže jaké filmové hvězdy jste mohli spatřit na plese průmyslovky? Přišla nezapomenutelná Marylin Monroe, taky Marge Simpsonová, Pamela z pobřežní hlídky i s plovákem, Neo z Matrixu chytal kulky za letu, James Bond a jeho bondgirl, krotitelka duchů, dvojice šikulů Pat a Mat a hvězda filmu Pelíšky. Za zvuku charakteristické hudby z daného filmu se kantoři předvedli jásajícímu publiku, takto studenti své učitele určitě ještě nikdy neviděli.

A jako zlatý hřeb večera přijal pozvání na ples průmyslovky i nesmrtelný Michael Jackson. Ale kdo to byl, to je obestřeno tajemstvím, to se asi už nikdy nedozvíme.

Studenti i kantoři si letos ples opět skvěle užili, je vidět, že to jde - bavit se všichni společně. Hodonínské průmyslovce se to daří.

Reklama

Výběr článků

Načítám