Hlavní obsah

Clarion Congress Hotel Olomouc hostil benefici nadace Rakovina věc veřejná

Novinky, Dana Belušová

Olomoucký Clarion hostil jako jeden z partnerů benefici nadace Rakovina věc veřejná. Slavnostním večerem, nad kterým převzal záštitu primátor města Olomouce Antonína Staněk, provázel známý herec a moderátor Tomáš Matonoha.

Foto: Lukáš Navara
Článek

Na programu byla přehlídka italské módní značky Primigi, jejíž modely předvedly mimo jiné i děti po léčbě nádorového onemocnění. 

Hostem přehlídky návrhářky Petry Balvínové a hlavní tváří byla Česká Miss 2014 Gabriela Franková, která spolu s Renátou Grmolenskou, ředitelkou nadace Rakovina věc veřejná, pokřtila kalendář společnosti STAR Group, jehož výtěžek z prodeje přispěje na konto nadace.

Děti symbolicky představily částku 1 850 000 Kč, která se podařila vybrat díky nadačním partnerům. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo vystoupení Ilony Csákové a vystoupení klasického baletu Moravského divadla v Olomouci Spící krasavice v podání sólistů Ivo Jambora a Yui Kyotani.

Výtěžek i slavnostního večera půjde i letos na výzkum prevence rakoviny. V loňském roce byly prostředky použity na odstartování projektu prevence rakoviny děložního čípku způsobené HPV virem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám