Hlavní obsah

City mejkap: dvanáct vybraných slovenských umělců přináší osobité programy i mediální rozptýlení

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie Klatovy / Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje, zve přátele moderního umění na slavnostní vernisáž výstavy s názvem City mejkap. Vernisáž se uskuteční v pátek 6. září v 18 hodin v Galerii U Bílého jednorožce na klatovském náměstí. Kurátorem výstavy je Vladimír Beskid.

Foto: ilustrační foto z archivu Galerie Klatovy / Klenová

Výstava City mejkap

Článek

Na výstavě se představí dvanáct slovenských autorů: Erik Binder‚ Michal Černušák‚ Pavlína Fichta Čierna, Viktor Frešo‚ Ján Kekeli‚ Martin Kochan‚ Marek Kvetan‚ Zorka Lednárová‚ Milan Mazúr ml., Michal Mráz, Erik Šille a Olja Triaška Stefanovič.

Výstavní projekt s názvem City mejkap se soustředí na fenomén města a urbanistické kultury v současném slovenském umění.

Slovo kurátora výstavy

„Ide o široký záber problematiky od sociálno-politických otázok, kritického pohľadu k osobitej estetike a vizualite mestských štruktúr. Zároveň 12 vybraných slovenských umelcov prináša osobité programy aj isté mediálne rozptýlenie. Na výstave sa presadzujú súčasné polohy figurálnej maľby so vstupmi street artu a airbrushu, fotografické dokumentárne série, fragmenty objektov až po metaforickú videoesej," uvedl kurátor výstavy Vladimír Beskid.

Výstavu připravila Galerie Klatovy / Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje, ve spolupráci s Galérií Jána Koniarka v Trnavě. Po jejím uvedení v Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech bude reprízovaná v Galerii UFFO v Trutnově.

Výstava s názvem City mejkap bude v klatovské Galerii U Bílého jednorožce k vidění od 7. září do 10. listopadu.

Otevřeno: ÚT – NE 10 – 12 hodin, 13 – 17 hodin.

Každou neděli je do Galerie U Bílého jednorožce vstup volný. 

Reklama

Výběr článků

Načítám