Hlavní obsah

Cirkusový hroch utekl do města, zahynul po srážce s automobilem

Novinky, Petr Gongol

Kuriózní případ museli řešit italští policisté v Maceratě, kde v nočních hodinách pobíhal po městě hroch, kterého vypustili ochránci zvířat.

Foto: Petr Gongol (www.cirkusy.eu)

ilustrační foto

Článek

Vše se odehrávalo v sobotu 27. prosince v nočních hodinách ve městě Macareta, kde žije téměř 50 tisíc obyvatel. V centru Villa Potenza se usídlil cirkus Miranda Orfei.

Ošetřovatel a trenér hrocha Moreno Montemagni upozornil policejní vyšetřovatele na poškozený transport a strhnutý ohradník. Za vypuštění osmiletého hrocha Aisha do centra města jsou podle ředitele cirkusu Orfei a policie zodpovědní ochránci zvířat.

Vyděšené zvíře běželo k hlavní cestě, kde jej srazil pětadvacetiletý řidič, který byl ihned se spolujezdcem odvezen do nemocnice. Na místo nehody se vypravili také veterináři, ale velmi zraněnému hrochovi již nemohli pomoci.

Policie musela zasahovat už během večerního představení, kdy ochránci zvířat napadli patnáctiletého artistu a rovněž se pokoušeli v areálu zvěřince vypustit několik zvířat včetně samotného hrocha Aisha. To se jim díky včasného zásahu zaměstnanců cirkusu nepodařilo.

Kromě dvoutunového hrocha do města ochránci zvířat vypustili také velbloudy, dromedáry, zebry, pštrosy a poškodili několik dalších maringotek nápisy ''Lepší mrtvý než v zajetí'' či ''Svoboda zvířat''. Moreno upozornil, že problémy měli rovněž na předešlých dvou štacích v Ceseně a Ravenně.

Reklama

Výběr článků

Načítám