Hlavní obsah

Cipískoviště v Písku láká na obří pískové sochy i ekologický program

Novinky, Jan Marxt

Elektrowin se poprvé připojí k akci s názvem Cipískoviště konající se v Písku již tento víkend 13. až 14. května.

Foto: Jan Marxt
Článek

Akce s názvem Cipískoviště konající se v Písku již tento víkend 13. až 14. května je sice zaměřena více na malé návštěvníky, ale i ti velcí si tu přijdou na své. Letos svým programem přispěje také město Jičín, se kterým město Písek spojuje známá kreslená postava píseckého rodáka Radka Pilaře Rumcajs. Letos uplyne 50 let od vzniku výtvarné podoby tohoto pohádkového loupežníka. Rumcajs s Mankou a Cipískem budou letošním Cipískovištěm provázet.

Všichni se tedy mohou těšit až na třímetrové sochy z písku, které budou mít podobu postaviček právě ze slavného Večerníčku Rumcajs.

Také je připraven pestrý program pro děti – od dílniček po Pochod pohádkovým lesem. Tento rok je nově přidána ekologická akce s názvem Přelez, přeskoč, recykluj! Tento seriál zábavně naučných akcí připravil kolektivní systém Elektrowin ve spolupráci s Ecobatem.

Každý si může také vyzkoušet, za jak dlouho překoná nafukovací závodní dráhu. Samoobslužné aktivity otestují trpělivost, postřeh i koordinaci.

V edukační expozici se pak dozví více o třídění a recyklaci baterií a elektrospotřebičů. Pokud na akci návštěvníci donesou vysloužilý spotřebič, obdrží drobný dárek a za pět odevzdaných baterií získají navíc krabičku ECOCHEESE.

Nejlepší časy dosažené během jednotlivých akcí, které proběhnou po celé České republice, budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám