Hlavní obsah

Činnost Eurobabiček, které si zaslouží pozornost

Novinky, Vladimír Tauchman

Můžeme je najít po celém území České republiky. Za jednou z nich jsme se vydali až do Lipníku nad Bečvou. Je to paní Květa Kohoutková, která vede dětský folklórní soubor Maleníček.

Foto: Vladimír Tauchman
Článek

Dětem z folklórního souboru Maleníček, který pracuje pod Střediskem volného času, se dostalo cti reprezentovat město Lipník nad Bečvou v zahraničí.

Ke společnému programu na folklórním festivalu nazvaném Stretnutie s folklórom, je pozval Dětský folklorní soubor Čakanka z Nového Mesta nad Váhom. Tři víkendové dny se nesly ve znamení velikého přátelství obou souborů. Nevím, kdo se těšil víc, jestli lipenské děti, nebo ty slovenské.

Navázaná přátelství z loňského roku se prohloubila a stala se příslibem dlouholetého přátelství. Děti z Maleníčku potěšily slovenskou veřejnost pořadem Vítání jara, malým pohádkovým pořadem o Kačence a hastrmanovi u rybníka, u potoka a také taneční skladbou mažoretek Letní láska a nechyběly ani skladby Rebelek, které doslova slovenské diváky dostaly do varu.

Určitě by se tento výjezd neuskutečnil, kdyby nebylo obětavých rodičů, kteří své děti dovezli na Slovensko, a také by se neuskutečnil, kdyby nebylo finanční podpory Olomouckého kraje a města Lipníku nad Bečvou.

Všem, bez rozdílu, patří velké poděkování. Tímto přátelským setkáním na Slovensku DFS Maleníček ukončil činnost letošního školního roku. Dětem přejeme hezké prožití prázdnin a těšíme se v září na další spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám