Hlavní obsah

Čimelice opět rozkvetou

Novinky, Lenka Žáčková

Po dvou letech se v Čimelicích opět připravuje tradiční květinová podívaná. Svátek zahradníků a zahrádkářů se letos uskuteční ve dnech 24. až 27. srpna v areálu čimelického zahradnictví.

Foto: Lenka Žáčková

Čimelice 2015

Článek

Aby Čimelice v srpnu rozkvetly, pracuje se v Zahradnictví Zámecká zahrada na plné obrátky. Připravovaný 32. ročník bude opět velmi bohatý na zajímavé květinové expozice i na množství vystavovatelů a prodejců rostlinných výpěstků i zahradnického materiálu.

V čimelickém zahradnictví je již naseto, nařízkováno, je zajištěn bohatý sortiment balkónových rostlin a letniček. Začátkem června budou vysázené do velkých nádob a budou trpělivě zaštipované, dokud nebudou vzrostlé mohutné dekorační rostliny, které pak zdobí jednotlivé květinové expozice a doprovází zajímavé umělecké doplňky.

Rámec a náplň výstavy je ve finále, ale již dnes je jisté, že si na své přijdou milovníci gladiol, jiřin i lilií, které budou zastoupené v bohatém sortimentu. K vidění bude také expozice květin s krásnými fotografiemi Vendy Štofflové ze života v trávě, „Květinovou POEMILU“ výtvarnice Olgy Volfové, „Staré časy“ - doplněné rostlinami s uměleckou keramikou a obrazy Evy Ďurčové, „Rozkvetlá řemesla“ a další zajímavé a překvapivé nápady.

Rostlinný svět zde budou zastupovat kaktusy, sukulenty, trvalky, okrasné dřeviny, masožravé rostliny, bonsaje, koření, léčivky, řezané květy, ale také speciálně napěstovaný sortiment skleníkové zeleniny. Vedle množství rajčat a hybridních paprik stojí za zmínku bohatá přehlídka z rozmanitého světa chilli papriček. Venkovní výsadby budou zajímat milovníky letničkových směsí z přímého výsevu.

Na ukázkové ploše si návštěvníci budou moci reálně prohlédnout 10 různých  letničkových směsí, rozmanitých výšek, složení i barev. Pestré spektrum letniček doplní kultivary šalvějí a popínavých rostlin.

Aranžované květinové expozice se připravují ve sklenících a fóliovnících na ploše tři tisíce metrů čtverečních. Expozici budou doprovázet chovatelské výstavy drobného zvířectva a výstava ochrany přírody a myslivosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám