Hlavní obsah

Cimburk obsadí milovníci dobrého vína

Novinky, Petr Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už popáté se na hradě Cimburku na Kroměřížsku uskuteční košt vín. Připraveno bude více než 170 vzorků a doprovodný program laděný v tradičním duchu.

Foto: Petr Svoboda

Košt vín na hradě Cimburku

Článek

Již tradiční ochutnávka vín se letos na hradě Cimburku u Koryčan uskuteční v sobotu 24. května. Program začne ve 14 hodin, prohlídku samotného hradu je ale možné absolvovat už od ranních 9 hodin. Odpolední ochutnávka se pak uskuteční za doprovodu Vacenovské cimbálové muziky.

V ceně vstupného, které je stanoveno na 250 Kč, je degustační sklenice, ochutnávka vzorků vín, občerstvení a prohlídka hradu. Jako při všech akcích na Cimburku je vstupné určeno kromě úhrady nákladů a také k nezbytnému zajištění statiky této významné památky.

David Krämer, prezident občanského sdružení Polypeje, které hrad spravuje, prozrazuje několik zajímavostí: „Připraveno máme více než 170 vzorků vín, většina z nich pochází z regionu, budeme však nabízet i vzorky ze Slovenska. Nejstarším vínem je tramín červený, pozdní sběr, ročník 1990.”

Koštem vín kulturní program na Cimburku nekončí. Dále budou následovat:

7. 6. Setkání malých pivovarů – vystoupí kapela Hazard a lidová harmonikářka Tereza

28. 6. Šermířský a divadelní den – vystoupí šermířské skupiny In Taberna a  Nuntius Regis, dále pak ochotníci z Koryčan s divadelním představením Bílá paní

12. 7. a 13. 7. Šermířský víkend – vystoupí šermířská skupina Armet z Vyškova

19. 7. Folková nota – vystoupí kapela Hazard z Brna

16. 8. Den múz – ukázka dravců, vystoupí kapela Hubertus, výstava historických kostýmů Martiny Komety Pekařové, obrazy Martiny Lupačové Švarcové, Pavly Kryštofové a Slávky Uhlířové, ukázky tradičních řemesel: kovářská dílna, keramická dílna, řezbářská dílna, batikovací dílna, výroba šperků…

30. 8. Hradozámecká noc – budou se konat večerní a noční prohlídky osvětleným hradem, fireshow, alchymistická dílna v hradním sklepení, posezení u táboráku…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám