Hlavní obsah

Cílem výletu byl Prelátův pramen

Novinky, Lucie Lihmová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné počasí doprovodilo rodiny a děti z tachovského Mateřského a rodičovského centra CaPaRti, klubu Relax a Centra podpory rodiny v Mariánských lázních při putování k Prelátovu prameni.

Foto: Lucie Lihmová

Účastníci výletu

Článek

Děti a rodiče z Tachovska se sešli v pondělí 20. srpna v dopoledních hodinách s pracovníky Centra podpory rodiny Tachov a klubu Relax, aby vyrazili na cestu. „Není to první a snad ani poslední společná akce klubu Relax a Centra podpory rodiny Tachov. Spolupráce prospívá oběma službám a především jejich uživatelům," informoval David Ščepka, pracovník klubu Relax. 

Prelátův pramen se nachází v přírodním parku na okraji města Mariánské Lázně. Loukou u lesa zde protéká potůček, jsou tu dva malé rybníčky a občanské sdružení 'Hravý pramen' tu v roce 2004 začalo budovat dětské hřiště, které je zpřístupněno veřejnosti a je plně využíváno.

Po příjezdu do Mariánských lázní je čekali další účastníci výletu - a to z mariánskolázeňského Centra podpory rodiny. Trasu na Prelátův pramen zvládly pěší chůzí a dětem zbyla spousta energie na hry a osvěžení ve vodě. Ke svačině si přítomní dopřáli vlastnoručně připravených opečených buřtů nad ohněm.

Buřty poskytla formou daru společnost Maso uzeniny Brejcha. „Náklady na výlet hradilo naše Mateřské a rodičovské centrum CaPaRti z poskytnuté dotace Plzeňského kraje, čehož si velmi ceníme. Tyto finance a fungování Mateřského a rodičovského centra CaPaRti doplňuje nabídku služeb Centra podpory rodiny Tachov, pod kterým centrum funguje,“ uvedla vedoucí Centra podpory rodiny Tachov Monika Farkašová.

Cestou zpět se děti z Tachova zastavily v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež v Mariánských lázních. „Děti si zde kreslily, vyzkoušely si stolní fotbálek, karty a mohly zde počkat na svůj spoj zpět do Tachova,“ uvedla Dominika Lamperová, pracovnice Centra podpory rodiny Mariánské Lázně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám