Hlavní obsah

Chomutov hostí plavecké Zimní mistrovství ČR seniorů a dorostu

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka do neděle se v Chomutově uskuteční plavecké Zimní mistrovství ČR seniorů a dorostu, 8. kolo Českého poháru. Spolupořadateli Zimního mistrovství jsou plavecký oddíl TJ Slavie Chomutov a Český svaz plaveckých sportů.

Foto: Miroslav Volf

Simona Baumrtová se svými trenéry Tomášem Baumrtem a Jaroslavem Jezberou

Článek

Město Chomutov bude hostit okolo 450 plavců ze 68 plaveckých oddílů celé České republiky. Jedná se o největší plaveckou akci konce letošního roku. Závod se plave jako Zimní mistrovství ČR seniorů a dorostu a zároveň jako 8. kolo Českého poháru.

Mistrovství se poplave na 25m bazénu v chomutovských Městských lázních, pro tyto účely bude 50m bazén přepažen speciálním molem. Celý závod je rozdělen do sedmi bloků, začíná čtvrtečním odpoledním blokem a končí nedělním odpoledním blokem. Dopolední bloky jsou určeny rozplavbám, odpolední bloky jsou finálové. Finálové bloky jsou rozděleny na A a B finále, dle časů zaplavaných v dopoledních rozplavbách.

Mistrovství se zůčastní plavci jak juniorské tak seniorské reprezentace. Ze seniorské reprezentace budete mít možnost shlédnout výkony plavců takových jmen, jako jsou Petr Bartůněk, Michal Rubáček, Květoslav Svoboda, Jan Šefl, Martin Verner, Martin Baďura, Jakub Kočař, Michal Ledl, Tomáš Plevko, Petra Chocová, Barbora Závadová, Sandra Kazíková, Petra Chocová, Aneta Pechancová, Alžběta Řehořková, Klára Václavíková a Martina Moravčíková. Všichni jmenovaní jsou účastníky nedávného Mistrovství Evropy v polském Štětíně. Nebude chybět ani domácí plavkyně TJ Slavie Chomutov a čerstvá bronzová medailistka a rekordmanka na 50m znak (0:26,94) ze Štětína Simona Baumrtová. Ta bude plavat celkem v osmi disciplínách, a tak ji budete mít možnost vidět každý den minimálně jednou.

Všichni jste srdečně zváni na tento jedinečný plavecký svátek. Přijdte se podívat a podpořit plaveckou špičku České republiky. Vstupné na celé závody je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám