Hlavní obsah

Chlad úvodních zářijových dní důvodem předčasného ukončení provozu aquaparku

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 2. září Městská společnost Tepvos Ústí nad Orlicí z důvodu ochlazení a tím nezájmu o koupání ve venkovním prostředí byla nucena ukončit provoz aquaparku, který byl současně nahrazen krytým plaveckým bazénem.

Foto: archiv Tepvosu

Prostor krytého plaveckého bazénu v Ústí nad Orlicí.

Článek

Nečekané náhlé ukončení tropických teplot a nástup chladných zářijových dní se podepsalo na provozu aquaparku v Ústí nad Orlicí. V letošním roce musel být předčasně uzavřen, což se stalo po posledním chladnějším víkendu dnem 2. září.

Letošní léto bylo nejteplejším za posledních 58 let s více než 30 tropickými dny, a to především zásluhou nezvykle teplého června. Celá další sezona byla proměnlivá, kdy většinou po teplém týdnu, v sobotu a neděli přišlo ochlazení.

Proměnlivé počasí se podepsalo i na programové náplni, kdy se podařilo uskutečnit pouze dvě akce, ostatní musely být odvolány. Toto vše se promítlo do hodnocení návštěvnosti, která dosáhla zhruba 25 tisíc proti roku 2018 s počtem 50 031 návštěvníků.

V provozu dále zůstává "Hřiště pro všechny" s venkovní posilovnou, boulder stěnou, hřištěm pro míčové hry a minigolfem. Sportoviště se nachází v zadní části aquaparku, kde je i samostatný vchod. Provozní doba je každý den od 9 do 20 hodin. Vstup je možný z důvodu zajištění obsluhy pouze s předchozí telefonickou rezervací.

Úsek rekreačních služeb s okamžitou náhradou za venkovní koupání od 2. září zahájil provoz v krytém plaveckém bazénu v Polské ulici s teplotou vzduchu přibližně 30°C a vody 28°C. Dále lze navštívit relaxační centrum - bazén s hydromasáží, vzduchovou masáž, infrasaunu, parní kabinu a solárium.

V pondělí 9. září byl také zahájen v ulici V Lukách provoz finské suché sauny s kapacitu 30 míst. Ochlazovací bazén je napuštěn ledovou vodou z hloubkového vrtu. K dispozici je venkovní terasa, odpočívárna, moderní sprchy a možnost malého občerstvení.

V prostoru sauny je zároveň možné podstoupit thajské, klasické a relaxační masáže nebo baňkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám