Hlavní obsah

Chillout Club v Dobrušce rozšiřuje nabídku a zve na první divadelní představení

• Aktualizováno
Novinky, Dana Ehlová

Nový multifunkční klub v Dobrušce plní, co ústy své šéfové Evy Bartošové v den zahájení provozu slíbil. Rozšiřuje svoji programovou nabídku - v sobotu 30. března zve do nových prostor v prvním podlaží nad restaurací Jelen na náměstí F. L. Věka v Dobrušce na první divadelní představení.

Foto: Chillout club (archiv)

Zajímavé prostory Chillout clubu v Dobrušce přímo vybízejí k návštěvě

Článek

Máte rádi hudbu, divadlo, zábavu, dobré pití nebo třeba jen nemáte kam zajít se svými přáteli? Ptají se ti, co klub vybudovali, na webových stránkách Chillout clubu. Dejte si s námi CHILL, nebuďte OUT - dodávají vzápětí.

A k tomu navíc nabízejí první divadelní večer. Bažantova loutkářská družina Divadelního spolku Josef Jiří Kolár při tělovýchovné jednotě Sokol Poniklá zahraje dvě kratší loutkové hry - Faust (podle kočovných loutkářů) a Zmatek nad zmatek (podle románu Julese Verna). To tedy bude sobota 30. března.

A co má Chillout club v plánu na duben a květen? Jakub Zahradník, jeden z tříčlenného realizačního týmu, odpověděl: „V tuhle chvíli se rozmýšlíme, že denní provoz, který jsme slibovali zavést od léta, zahájíme už v květnu. Jsme rádi, že se k nám lidé učí chodit, tak jim chceme nabídnout více dní provozu klubu. V dubnu a květnu rozšíříme kulturní nabídku. Na jednu květnovou sobotu připravujeme dětský karneval, což bude první z akcí pro maminky s dětmi. Samozřejmě chceme dodržet slib a vybudujeme dětský koutek, včetně dalšího zázemí pro děti. Velice zajímavou akcí by měl být koncert královéhradecké jazzové kapely Jazz police spojený s ochutnávkou vína ve středu 8. května.  

Jak zřizovatelé Chillout clubu hodnotí dosavadní víkendový provoz? „Jsme zatím nadmíru spokojeni, kolik k nám chodí lidí. A nejen to, kolik jich chodí, ale také, jací lidé k nám chodí. Osobně jsem nadšen, že respektují zákaz kouření v našem klubu. Přes několik počátečních pokusů zákaz porušit, jsme se dostali do situace, kdy je respektován. Potěšilo mě, když jeden z návštěvníků poznamenal, že v klubu máme ovzduší jako na horách. Během dvou pátků, kdy jsme měli otevřeno, přišlo zhruba pět set lidí. Rychle se rozkřiklo, že jsme zahájili provoz. V pátek k nám chodí převážně mladí lidé od 18 do 25 let, s rozšířením kulturní nabídky věříme, že přijde i starší generace,“ řekl jejich zástupce.  

K tomu, jaká očekávání pro příští dva měsíce dobrušský Chillout club má, dodal: „Jsme zvědavi, jestli nastolený trend udržíme i v dubnu, který už bude mnohem více „kulturní“. Máme na programu dva koncerty, výstavu fotografií Tomáše Strnada nazvanou Rezonance, o níž sám autor říká, že se jedná o poutavé snímky ze světa hudby, netradiční zachycení okamžiku, atmosféry a rozechvění tónů. Připravili jsme i cestopisnou přednášku. Přáli bychom si, aby k nám s rozšířením programové nabídky našla cestu i starší generace.“

Reklama

Výběr článků

Načítám