Hlavní obsah

Chcete se zbavit starého auta? Plzeňský centrální obvod zprostředkuje ekologickou likvidaci zdarma

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O problematice odstavených aut bylo napsáno již mnoho. Je ale třeba připomenout, že ne všechna auta, která jsou odstavena lze považovat za vraky, mnohdy jde, a to ve většině případů, o dlouhodobě odstavená vozidla.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Zákon hovoří zcela jasně – podle § 19 odst. 2, písm. g zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích lze za vrak považovat vozidlo, které je trvale technicky nezpůsobilé k provozu a není opatřeno státní poznávací značkou nebo je zjevně trvale technicky nezpůsobilé k provozu,” uvedl David Procházka, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3.  

Proto, stejně jako v minulém roce, Úřad městského obvodu Plzeň 3 nabízí všem vlastníkům a provozovatelům starých, nepotřebných a odstavených vozidel na území MO Plzeň 3 zajištění ekologické likvidace a to zcela zdarma.  

„Vlastník nebo provozovatel takového vozidla vyplní žádost o likvidaci autovraku, kterou získá na Odboru dopravy a životního prostředí ÚMO Plzeň 3 nebo na webových stránkách úřadu. K žádosti je třeba doložit fotokopii technického průkazu a také přiložit mapku s místem zakreslení odstaveného vozidla. Ostatní již obstará úřad,” informoval David Procházka.  

Po ekologické likvidaci vozidla obdrží žadatel doklad, na jehož základě pak může vozidlo odhlásit na registru vozidel.  

Další informace o této službě je možné získat na telefonním čísle 378 036 539 nebo e-mailové adrese fiala@plzen.eu či rumlova@plzen.eu. Formulář žádosti o likvidaci autovraku naleznete na této webové stránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám