Hlavní obsah

Charlie Chaplin a živý hudební doprovod

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 29. června si Police nad Metují připomněla 125. výročí prvního veřejného promítání v historii. Spolek Apeiron pro tuto příležitost vybral filmy z produkce herce a režiséra Charlie Chaplina.

Foto: Martina Váňová
Článek

Zhruba od 22 hodin se Nová Terasa před Muzeem papírových modelů začala otřásat smíchem, při eskapádách „Tuláka“ Charlieho. Zážitek ze skvělých filmů umocnila ještě přidaná hodnota v podobě živého hudebního doprovodu. Toho se ujal učitel polické ZUŠ Pavel Čapek a jeho precizní klavírní doprovod dokonale souzněl s němým filmem. Došlo k téměř absolutní symbióze mezi obrazem a filmem, který celému večeru přidal na kráse.

Nová Terasa byla doslova natřískaná, celý prostor byl „obsypán“ lidmi, kterých se na malý prostor vměstnalo asi 120.

Promítání navázalo na koncert Police Symphony Orchestra v rámci „Busking tour“ na náměstí a tím dovršilo celý kulturní podvečer a večer. A obě dvě akce odstartovali kulturní léto v Polici nad Metují. V jeho rámci se můžete těšit na promítání filmů polického horolezce Miroslava Šmída, výstavu grafika Jiřího Slívy, koncert Jardy Svobody z legendární kapely „Traband“ nebo přednášku režiséra a „hledače“ Igora Chauna.

Novou Terasu 2019 pořádá spolek Apeiron s podporou Města Police nad Metují a ve spolupráci s Muzeem papírových modelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám