Hlavní obsah

Charitativní aukce pomůže dennímu stacionáři v Mikulově

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Biliculum pořádá v pátek 28. listopadu už osmý ročník charitativní aukce, která pomůže dennímu stacionáři v Mikulově.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Dražit se budou vzácná archivní vína, umělecká díla i výtvarná díla dětí a uživatelů denního stacionáře a další hodnotné předměty. „Výtěžek z aukce bude použit na dofinancování provozu denního stacionáře,“ řekl ředitel stacionáře Petr Malásek a zároveň pozval všechny příznivce a podporovatele této prospěšné akce.

V loňských letech se díky štědrosti dražitelů, partnerů i sponzorů podařilo pro stacionář koupit devítimístný automobil pro svoz a rozvoz dětí do stacionáře, vybudovat výtah či vybavit speciální hernu.

Mikulovský stacionář poskytuje nyní služby dvaceti sedm klientům od tří do dvaceti osmi let. „Před deseti lety jsme začínali se sedmi klienty a dnes jsme na maximu. Máme klienty nejenom z okresu Břeclav, ale i ze sousedního znojemského okresu či Brna-venkova,“ prozradil Petr Malásek. Stacionář dosáhl, co se týče jeho prostorových kapacit, stropu.

Benefiční aukce začíná v zámeckém sále v 17 hodin. O hudební program se postará Starobřeclavská cimbálová muzika. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám