Hlavní obsah

Charismatický britský písničkář James Harries zahraje ve Vsetíně

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 23. listopadu zavítá v rámci svého turné osobitý písničkář James Harries z Velké Británie do malého sálu Domu kultury Vsetín, kde v 19.00 hodin začne jeho sólový koncert.

Foto: Promo James Harries
Článek

James Harries se v České republice těší značné oblibě. Se svým posledním singlem Salvation se držel dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách. Album Until the Sky Bends Down si získalo skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však zpěvák získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon.

Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světovými médii je často přirovnáván k takovým osobnostem jako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young nebo Van Morrison. 

James Harries dosud vydal 6 desek. Jamesova hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už melancholická nebo plná hravosti a euforie, vždycky má navíc naléhavost Harriesova hlasu a pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži.

Nenechte si ujít sólový koncert písničkáře z anglického Manchesteru žijícího v Praze, který je také např. spoluautorem hudby k filmu Lidice.

Reklama

Výběr článků

Načítám