Hlavní obsah

Cetkovice mají novou hasičskou zbrojnici

Novinky, Petr Kudláček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cetkovičtí dobrovolní hasiči s více než 130letou historií dostali k užívání novou zbrojnici. Skončilo tak jejich letité putování ze stodoly do stodoly - mají své stálé sídlo.

Foto: Petr Kudláček

Otevírání zbrojnice

Článek

V sobotu 19. července se slavnostně otevřela a vysvětila nová požární zbrojnice v Cetkovicích. Místní hasiči tak dostali k užívání zázemí pro jejich záslužnou činnost.

Vysvěcena byla nejen zbrojnice, ale také socha sv. Floriána, který je patronem hasičů. Ta bude po dokončení fasády umístěna ve výklenku na průčelí. Rozdány byly též pamětní medaile připomínající 150 let všech hasičů u nás.

Po slavnostním přestřižení pásky velitel hasičů ocenil dobrou spolupráci s obcí a předal starostovi Cetkovic Petru Horákovi ocenění za to, že se celý projekt podařilo dotáhnout do úspěšného konce. 

Obec Cetkovice zaplatila ze svého rozpočtu 2 400 000 Kč, další investice poputují do fasády a dobudování vestavby. Finančně se podílel i Jihomoravský kraj a to částkou 200 000 Kč. Cetkovičtí plánují i pořízení vlastního zásahového vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám