Hlavní obsah

Cestou z výcviku vytáhli hasiči z rybníka muže a jeho psa

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí v neštěstí měl pětačtyřicetiletý muž, který se v pátek v podvečer propadl pod led rybníka v Letovicích. Z ledové vody ho vytáhli o chvíli později letovičtí dobrovolní hasiči, kteří na břeh dostali i jeho psa.

Foto: SDH Letovice
Článek

"V případě, že se člověk proboří ledem do mrazivé vody, jde skutečně o minuty. Proto bylo velké štěstí, že ve stejnou dobu se místní dobrovolní hasiči vraceli z výcviku na nedaleké vodní nádrži, kde nacvičovali záchranu z vody," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Jednotka z Letovic dostala informaci o události v 17.21 hodin a za dvě minuty již byla na místě. Muž byl ve vodě asi deset metrů od břehu, o kus dál se nacházel pes.

"Dva hasiči ihned spustili na led raft, který ještě před chvíli využili při nácviku podobné události. Další dva členové jednotky oběhli rybník a zahájili záchranu z opačného břehu. Muže se jim podařilo bezpečně vytáhnout a dostat na břeh. Posádka raftu zachránila psa," dodal mluvčí. 

Chvíli na to dorazila k rybníku jednotka z Boskovic. Hasiči prochladlého muže svlékli z mokrého oblečení a poskytli mu tepelný komfort v zásahovém voze. Zabalili jej do termofólie a počkali na příjezd záchranné služby, která muže odvezla do zdravotnického zařízení. Promočeného psa vzali do péče letovičtí hasiči, kteří jej předali druhému majiteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám