Hlavní obsah

Cestopisná přednáška zájemce zavede do Izraele - země zaslíbené, milované i proklínané

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestopisná přednáška, jež je na programu v plzeňském M-klubu v pondělí 13. března, zavede zájemce na Střední východ do země plné dramatických kontrastů a to jak přírodních, kdy poušť střídá úrodné nížiny, tak historických a kulturních.

Foto: Alena Lochmannová

Cestopisná přednáška se koná v pondělí 13. března od 18:00 hodin v plzeňském M-Klubu.

Článek

Izrael je země nebývalé krásy, která bývá často spojována s pojmy jako násilí, náboženské konflikty a terorismus. Neustávající konflikt a zdlouhavá politická jednání jsou synonymy dnes již moderního židovského státu, která si vysloužil v důsledku své dávné minulosti. Izrael lze ale současně označit za střed civilizací, za zemi pulzující životem a energií, na jejíž návštěvu nelze zapomenout.

Izrael, to je nejen skvostná příroda a historie dýchající na každém rohu, to jsou také přátelští a usměvaví lidé, které více spojuje, než rozděluje, netrpěliví řidiči nepřestávající troubit bez ohledu na denní dobu, kořením provoněná tržiště i zpěv muezzina nad Jeruzalémem.

Seznamte se s tímto babylonem náboženství a tradic v pondělí 13. března od 18:00 hodin v plzeňském M-Klubu. Kulturní zařízení M-Klub je součástí Knihovny města Plzně. Sídlí v budově společně s Obvodní knihovnou Skvrňany v Macháčkově ulici v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám