Hlavní obsah

Čeští reprezentanti si na evropském šampionátu vytancovali medaile

Novinky, Barbora Guzdková

Německá Riesa letos již po osmnácté hostila tanečníky show dance a Češi byli úspěšní.

Foto: Tony Maher

Mistři Evropy v dětských formacích - STARDANCE CHOMUTOV.

Článek

Od 25. listopadu do 29. listopadu se v německé Riese tancovalo na evropském šampionátu, který zaštiťuje International Dance Organization. Své zastoupení tam samozřejmě měla i česká taneční výprava, která se nominovala na národních kolech České taneční organizace (CDO).

Na soutěž celkem vyjelo 172 tanečníků z těchto tanečních škol: Akcent Ostrava, Radost – Impuls Bohumín, RAK Beroun a Stardance Chomutov. Česká výprava byla druhou nejpočetnější a postarala se o četné úspěchy.

Nejúspěšnějším klubem byl Akcent Ostrava, který domů přivezl 3 medaile. Mistry Evropy se stala dětská malá skupina, která tančila choreografii s názvem F1. Akcent se dále pyšní dvěma tituly druhých vicemistrů Evropy, a to díky třetímu místu v dětských i juniorských formacích, kde bodovaly choreografie Lenky Buroňové - Kocour v botách a Prokletí úplňku.

Velkého úspěchu dosáhla i taneční škola Stardance Chomutov, která v dětské věkové kategorii vyhrála soutěž formací a je tak oficiálním Mistrem Evropy. Chomutovští tanečníci s tancem Bohatý Orient, který připravila choreografka Jana Zelenková, letos vyhráli i taneční přehlídku Mistr Mistrů, kterou pořádalo CDO a stali se tak nejlepší dětskou choreografií napříč tanečními styly.

Moc všem reprezentantům děkujeme a držíme palce dál, protože v úterý 2. prosince v Riese začalo mistrovství světa ve stepu, kam CDO vyslalo neuvěřitelných 301 reprezentantů - ze 7 tanečních škol: TŠ Andrea Praha, TŠ R+P Brno, No Feet Brno, Puls Opava, DDM Horní Počernice, TDC Avalanche a Four Taps Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám