Hlavní obsah

Čeští judisté se chystají na evropský šampionát v Budapešti

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmidubský, Horák a Krpálek - tak znějí jména českých judistů z oddílu USK Praha, kteří budou ČR reprezentovat v bojích o titul Mistra Evropy pro rok 2013. České judo po dlouholeté pauze zasáhne v šampionátu i do soutěže družstev - postavilo pětičlenný tým.

Foto: Jana Horáková

Nominovaní judisté USK Praha pro ME

Článek

V termínu od 25. do 27. dubna se v Budapešti koná Mistrovství Evropy mužů v judu. Soutěž je rozdělena na individuální starty v jednotlivých váhových kategoriích a poslední den je věnován soutěži družstev. 

V individuálních startech se představí tři USK judisté. První do bojů vkročí Václav Sedmidubský ve váze do 73 kg. Václav je velmi kvalitní reprezentant a na české scéně nemá konkurenci. Zatím ho provázejí zdravotní komplikace, ale všichni doufají, že se jeho stav zlepší a bude na soutěži startovat.

Ve váze do 100 kg se poté utkají dva pražští judisté Michal Horák se svým poněkud ruským stylem boje, který donedávna startoval ve váze do 90 kg, a londýnský olympionik Lukáš Krpálek. Pro Lukáše je tento šampionát velká výzva k zisku tolik vytouženého kovu. “Po devátém, sedmém a pátém místě na Evropě to letos snad už prolomím a dostanu se na bednu," odhodlaně vzkazuje Lukáš.

České judo se po 18leté pauze zúčastní Mistrovství Evropy v soutěži družstev. Pětičlenné družstvo České republiky bude složeno pro váhu 66 kg Pavel Petřikov, do 73 kg Václav Sedmidubský, do 81 kg Jaromírové Musil nebo Ježek, do 90 kg Alexandr Jurečka a nad 90 kg Lukáš Krpálek.

Šampionát bude vysílat online živý přenos z tatami. O odkazech pro fandění vás bude informovat web www.judokrpalek.com, nebo www.uskjudo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám