Hlavní obsah

Cesta ženy pomůže účastnicím zážitkového kurzu najít vhodné tempo pro život v současném světě

Novinky, Ivana Kvasnicová

Putování českou krajinou, se vším, co žena na dva letní týdny (od 1. do 16. července) potřebuje na bedrech, poskytne účastnicím kurzu Cesta ženy odstup od každodenních starostí a nabídne jim možnost vyzkoušet si jednoduchý, a svobodný život bez běžných povinností. Pořádá Prázdninová škola Lipnice.

Foto: Prázdninová škola Lipnice
Článek

„Dva týdny jen jdu, jím a spím. Nekoukám na mobil, nesleduju hodiny, nejsem online. Mám minimální kontakt se svým běžným životem a cítím, jak se vnitřně zklidňuji. I přesto, že denně ujdu 20 kilometrů, odpočívám,” popsala své dojmy loňská účastnice kurzu Jana.

Cesta ženy je jedním z více než desítky letošních kurzů nevládní neziskové organizace Prázdninová škola Lipnice, v kterém se zaměřuje na bohatost aktivit v životě současných žen a na objektivní i subjektivní možnosti jejich časového, fyzického i emocionálního sladění.

„Prázdninovka rozvíjí lidské osobnosti pomocí kurzů naplněných hrou, pohybem, tvořivými dílnami, netradičními zážitky a velkým přátelstvím, kde během několika dní prožijete víc než za měsíce běžného života. Věříme, že díky poznání sebe sama, prožijí lidé svůj život radostněji a odpovědněji, a ovlivní pozitivně i svět kolem sebe,” uvedla Andrea Kosařová, instruktorka Prázdninovky a organizátorka kurzu Cesta ženy.

Program kurzu napomůže účastnicím hledat odpovědi na otázky, které si často nemají čas ani položit: Co z toho všeho, co děláš, opravdu chceš? Co tě baví? Co tě nabíjí? A co tě ničí? Sdílení myšlenek v ženské skupině pak umožní nahlédnout na vlastní žití z jiných úhlů/stran/očima jiných a dodá inspiraci pro řešení malých těžkostí i velkých problémů.

Prázdninová škola Lipnice navázala na bohatou českou tradici pobytů v přírodě. V současné době pořádá každoročně několik desítek kurzů, včetně metodických a zakázkových, které jsou experimentální dílnou zážitkové pedagogiky. Na jejím poslání se podílí převážně dobrovolnickou prací lidé s nejrůznější profesní i lidskou zkušeností: pedagogové, psychologové, ekonomové, právníci, publicisté nebo výtvarníci. Od roku 1992 je Prázdninová škola Lipnice členem mezinárodní organizace Outward Bound International. Letos slaví 40 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám