Hlavní obsah

Cesta za snem našich dětí končí premiérou filmu

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek 5. 12. od šesti hodin večer proběhla v kulturním středisku Novodvorská v Praze premiéra filmu Cesta za sny našich dětí. Je to zakončení projektu, který probíhal v roce 2012 a jehož smyslem bylo poskytnout hendikepovaným dětem možnost splnit si své sny.

Foto: Jiří Cysař

Režisér po filmu děkuji divákům

Článek

Hendikepovaný sportovec Heřman Volf se na svém handbiku vydal z Prahy do Osla a každý den plnil přání vybraných dětí. Sponzoři věnovali finanční prostředky na sny dětí, a tak mohla například dívenka na vozíčku po prodělané mozkové obrně zhlédnout s kamarády ZOO. Dalšímu dítěti se splnil sen nákupem kola pro hendikepované děti.

Prostě to byla cílená pomoc konkrétním dětem. Dětí bylo v tomto projektu celkem dvacet dva.

Premiéra byla uspořádána na Mikuláše, a tak po úvodních slovech režiséra a producenta M. Doležala, scénáristy T. Pchálka a kameramana J. Varinský přišel i Mikuláš a nadělil dětem dárky. A to jak aktérům filmu, tak dětem v sále. Velmi příjemné a pro účastníky překvapivé zjištění. Bohužel samotný Heřman Volf nemohl být na premiéře, jelikož byl nemocný.

Sál byl naprosto plný a pořadatelé museli ještě dodatečně přidávat židle.

V prvních řadách seděli aktéři filmu s rodiči a sledovali své příběhy na velkém plátně. To oni byli hlavními účastníky, kdo ve filmu vystupoval.

Film je koncipovaný tak, že samotná cesta do Norska dokresluje příběhy dětí, pro které byla podniknuta. Jedná se tak o silně emociální film o cestě dětí, které to na světě nemají vůbec jednoduché a musí se každý den prát se základními věcmi pro nás samozřejmé, jako je se obléknout nebo zavázat tkaničky u bot.

Film však je optimistický a srší energií dětských aktérů, jejich velkým elánem a chutí do života. Budiž nám zdravým příkladem.

Na závěr bylo občerstvení a přípitek pro diváky i aktéry filmu společně v předsálí s možností zakoupit si trička za symbolické vstupné. O občerstvení se postarali rodiče dětí.

Film se bude dále představovat na festivalech a je o něj zájem i ze strany České televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám