Hlavní obsah

Český pohár ve skateboardingu hostil Havířov

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Multigeneračním sportovně-relaxačním areálu v Havířově na Lázeňské ulici se v sobotu 10. srpna poprvé konal Český skateboardový pohár. Akci pořádá jako jednu ze čtyř v České republice Česká asociace skateboardingu s podporou města Havířova a Moravskoslezského kraje.

Foto: Josef Zajíc

Český skateboardingový pohár v Havířově v areálu na Lázeňské ulici.

Článek

Od kategorie dětí U 9, U 14 přes juniorskou kategorii U 23 až po dospělé závodníky a závodnice z České republiky, Slovenska a Polska se nejlepší z nejlepších předvedli havířovskému publiku, fanouškům a zájemcům z širokého okolí. Závody moderoval Petr Vašut, člen trenérské rady České asociace skateboardingu.

„V sobotu se tady na novém, velmi kvalitním skateboardingovém sportovišti, které  je jedno z nejpěknějších a nejlépe vybavených v České republice, sešli nejlepší sportovci a sportovkyně, aby se utkali v prvním Českém skateboardingovém poháru. V tomto areálu vidíme schody, zábradlí, zídky, lavičky a další překážky, které závodnici překonávají. Je to prostě imitace prostředí ulice převedené do bezpečného prostředí hřiště. Zde se jede kategorie Street,” uvedl Jan Lankaš, předseda České asociace skateboardingu.

Závodníci prošli kvalifikací, poté semifinálovými jízdami. Ti nejlepší se dostali až do finále. Každý závodník měl tři jízdy po 45 sekundách. V tomto časovém rozmezí musí předvést co nejvíce triků, které rozhodčí bodově ocení.

Další disciplínou je jízda v "bazénu" - PRK Bowl. Tam záleží na kvalitě jízdy, využití celého prostoru a opět souboru kvalitních triků.

Výsledky:

Street muži: 1. Richard Tury, 2. Maxim Hrabanec, 3. Martin Pek, 4. Tomáš Stejskal, 5. Štěpán Bareš, 6. Erik Tacina, 7. Martin Smolák, 8. Jakub Jiruška.

Street ženy: 1. Antonie Bakošová, 2. Michaela Liptáková, 3. Karolina Karbanová.

V Havířově se v neděli 11. srpna koná soutěž tříčlenných družstev Vans Shop Riot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám