Hlavní obsah

Český pohár jednotlivců v billiard hokeji má za sebou polovinu soutěže

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. května se v Brně na ZŠ Košinova uskutečnil letošní druhý turnaj Českého poháru 2011 kategorie ČP 36 v billiard hokeji (šprtci). Turnaje se zúčastnilo celkem 93 hráčů ze všech koutů ČR.

Foto: Tomáš Vítámvás

Petra Zajíčková (BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou)

Článek

Český pohár jednotlivců je dlouhodobá soutěž, během které se hráči v pěti sledovaných kategoriích snaží získat na jednotlivých turnajích sezóny co nejvíce bodů, aby postoupili na závěrečné Mistrovství České republiky.

Zatímco jednotlivé turnaje Českého poháru se hrají napříč kategoriemi, závěrečný mistrovský turnaj se pak hraje pouze uvnitř jednotlivých kategorií.

Velké body do základní části soutěže se rozdávaly na turnaji ČP 36 v Brně, kterého se zúčastnila také devítičlenná výprava Žďáru nad Sázavou. Nejlépe se dařilo junioru Michalu Martinčičovi, který se umístil na 11. místě, když v závěrečném utkání přehrál týmového kolegu Tomáše Vítámváse. Na 31. místě se umístil další junior Robin Homolka.

V turnaji se nejlépe vedlo Jaroslavu Franklovi (Dragons Brno), který porazil ve finále Jakuba Davida. Toho doplnil jeho spoluhráč z Orla Boskovice Bohumil Feruga na místě třetím.

Nejlepší ženou byla Nikola Velebová (Orel Královo Pole), nejlepším žákem Ondřej Müller II. a nejlepším mladším žákem Jaroslav Kopecký (ZŠ Oskol Kroměříž).

Umístění dalších hráčů Žďáru nad Sázavou: 36. Petra Zajíčková, 42. Jaromír Nedvěd, 52. Zdeněk Peňáz, 57. Vojtěch Ludvík, 67. František Macháček jr., 89. Rudolf Martinčič.

Informace o šprtci získáte také na http://vysocina.billiardhockey.cz/ nebo http://www.uhshbrno.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám