Hlavní obsah

Českobudějovičtí korfbalisté jasně přehráli domácí Děčín

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí kolo České korfbalové extraligy bylo na programu v neděli 21. listopadu. Za nováčkem TKC Děčín přijel obhájce titulu KCC Sokol České Budějovice.

Článek

TKC Děčín - KCC Sokol České Budějovice 13:26 (7:15); 11:40 (8:19)

Od zápasů mezi TKC Děčín a KCC Sokol České Budějovice mohli diváci očekávat převahu vedoucího celku ČKE z jihu Čech i plno líbivých akcí.

Avšak začátek 1. utkání tak nevypadal.

Jako první skórující byli hráči TKC Děčín. Severočeská obrana byla důsledná a jihočeský útok se trápil při nahrávkách na asistenta. TKC Děčín byl v kontaktu s hostujícím týmem až do 17. minuty, kdy se Jihočechům podařilo díky přesným střelám poodskočit o 5 bodů. Domácí si nemohli nahrát za koš a začala se objevovat výrazná herní zkušenost Českobudějovických. Poločas skončil náskokem 15:7 pro KCC Sokol České Budějovice.

Druhá půle byla mnohem dynamičtější. Během chvíle hosté obdarovali děčínské hráče dalšími 6 koši. Děčín vypadal odevzdaně. Nedařily se doskoky, v útoku nevěděl, co dělat. Posledních 10 minut zápasu se domácí vzchopili, ale na více než 2 koše neměli dost sil. Výhru KCC Sokol České Budějovice ještě potvrdila střela v poslední minutě na 26:13.

Ve druhém zápase jasně převažovala herní i kondiční připravenost hostujícího celku. Začátek byl ještě více akční než v prvním zápase. Severočeši se pár minut dokázali držet na stejné úrovni, ale pak jakoby zamrzli a jediné, co mohli dělat, bylo sledovat kanonádu českobudějovických střel. Během druhých 10 minut skórovaly České Budějovice celkem 10krát a kdyby nebylo proměněných penalt a volných hodů, neposunuli by domácí skóre o nic dál.

Druhý poločas byl ve znamení střílejících Sokolů a přihlížejících domácích. České Budějovice zvýšily tempo a ukázaly, kdo je na hřišti pánem. První severočeský koš padnul až ve 46. minutě z penalty. Zbylých 14 košů měli na svědomí Jihočeši. Celkem 3 koše dali hráči TKC Děčín. Porážka byla obrovská, KCC Sokol České Budějovice vyhrál vysoko 40:11.

Nejlepší střelci: Příhonská 8, Skála 5 košů (TKC Děčín); Krejčí 17, Bláha 14 košů (KCC Sokol České Budějovice)

Reklama

Výběr článků

Načítám