Hlavní obsah

Českobudějovičtí gymnazisté opět soutěžili o Vrbenský rohlík

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední únorový den patřil na Česko-anglickém gymnáziu v Českých Budějovicích poezii. Již po čtrnácté se zde sešli studenti českobudějovických gymnázií, aby zarecitovali pečlivě připravené texty, nebo dokonce přednesli svou vlastní tvorbu.

Foto: Kateřina Štruncová
Článek

V porotě zasedli herečky Jihočeského divadla Dana Verzichová a Jaroslava Červenková a lektor prezentačních dovedností Radim Špilauer.

Hodnotitele čekal nelehký úkol. Vystoupení 35 mladších i starších studentů byla velmi kvalitní, a přestože někteří bojovali s trémou, vítězství by si zasloužili všichni. To zdůraznil při závěrečném hodnocení Radim Špilauer: „ Jsme opravdu potěšeni zájmem tolika studentů a především hodnotným výběrem autorů a téměř profesionálním nastudováním textů,“ dodal Špilauer.

Porota se po delší diskusi rozhodla pro následující ocenění:

V kategorii žáků primy a sekundy zvítězila Veronika Kučerová (ČAG), v kategorii  žáků tercie a kvarty Natálie Postlová (Gymnázium Česká) a v kategorii studentů vyššího gymnázia Magdalena Kuntová (Biskupské gymnázium). Čestné uznání za dramatizaci Maryši získali Martin Doucha a Tereza Zuntychová (oba ČAG) a cenu za interpretaci vlastní tvorby obdrželi Jakub Čejka a Jana Marešová (oba Gymnázium Česká).

Spokojenost se soutěží netajila ani hlavní organizátorka akce prof. Romana Rýcová. V zákulisí prozradila, jak vůbec soutěž přišla k svému názvu. „Když jsem před 14 lety nastoupila na Česko-anglické gymnázium, mnohokrát jsem cítila příjemnou vůni, kterou vždy přivál severní vítr z blízkých pekáren. Tak mě napadl název soutěže Vrbenský rohlík," uvedla profesorka Rýcová.

Poznamenala, že pro příští 15. ročník připraví kromě rohlíků i jiné zajímavé ceny. Všichni milovníci poezie se tedy mohou těšit na další milé setkání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám