Hlavní obsah

Česko-slovenská hudební soutěž Muzikomat 2017 zná své vítěze

Novinky, Klára Blažková

Nejvyšší příčky 4. ročníku soutěže Muzikomat ovládly kapely Šamat z Valašských Klobouk a Svieca vo vetre ze slovenského Púchova.

Foto: Promo ŠAMAT

Kapela ŠAMAT ovládla český žebříček soutěže MUZIKOMAT 2017.

Článek

V pondělí 31. července se odbitím půlnoci uzavřely brány on-line a SMS hlasování, prostřednictvím kterých fanoušci po dobu dvou měsíců podporovali své hudební favority česko-slovenského hudebního projektu Muzikomat v rámci programu přeshraniční spolupráce, ze kterých vzešli dva vítězové – český a slovenský.

Celkem se letošního 4. ročníku soutěže zúčastnilo 13 kapel, 7 českých a 6 slovenských, napříč hudebními žánry od rocku, hard-rocku, rock-popu, etno-folku, metalu až po folk-pop.

Fanoušci v konečném čísle odeslali a udělili na rekordních 10 730 hlasů! Jejich přízeň vynesla na místa vítězů rockové kapely Šamat z Valašských Klobouk a Svieca vo vetre z Púchova.

S vítězstvím v soutěži souvisí účinkování na akcích pořadatelů soutěže, kterými jsou Dům kultury Vsetín a Divadlo Púchov. První z nich se uskuteční 20. srpna v Púchově. Ve Vsetíně se vítězové představí v sobotu 9. září od 19.00 hodin v rámci 19. ročníku multižánrového festivalu Valašské záření na Dolním náměstí, kde budou také předány ceny vítězům.

„Děkujeme všem přihlášeným kapelám, gratulujeme vítězům a těšíme se na shledání 20. srpna v Púchově nebo 9. září ve Vsetíně!” vzkazují pořadatelé.

Projekt vznikl za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám