Hlavní obsah

Česko-polského závodu v orientačním běhu se zúčastnilo 330 sportovců

Novinky, Josef Zajíc

Česko-polský dvojzávod v orientačním běhu se konal v sobotu 23. června v polské obci Pietrowice, kde se dopoledne běžela první etapa orientačního sprintu v Campingu Pietrowice. Odpoledne závod vrcholil druhou etapou sídlištního sprintu v Krnově.

Foto: Josef Zajíc

Start první etapy před Campingem Pietrowice.

Článek

Centrum obou závodů Mezinárodního česko-polského závodu v orientačním běhu Krnov - Pietrowice 2012 bylo v krásném prostředí okolo domu dětí Střediska volného času Méďa.

Dopolední závod se konal na polském území v Campingu Pietrowice podle mapy 1 : 4000, kterou zhotovil opavský atlet, orientační běžec, bývalý olympionik a kartograf Jiří Sýkora. Organizačně zajišťoval první etapu Klub Biegacza Glubeczyce.

Stavitelé tratí Pavel Rychlý a Ing. Michal Zavřel připravili náročné tratě okolo dvou jezírek. Závodníci museli běhat v různém terénu, prostředí a ve velké rychlosti překonávat i mírné převýšení.

Odpolední závod na sídlišti v Krnově byl již závod v naprosté rovině. Tratě byly delší, orientačně náročnější. Vzhledem k tomu, že se časy obou závodů (etap) sčítaly, každý z 330 zúčastněných závodníků 25 kategorií se snažil zaběhnout do cíle co nejrychleji.

V centru dění pořadatelé pod vedením ředitele závodu Ing. Miroslava Kozelského a hlavní rozhodčí Mgr. Veroniky Kozlíkové připravili doprovodný program, kterého využily nejvíce děti. Před vyhodnocením výsledků byla na programu bohatá tombola.

Po závodě následovalo velmi pěkné a důstojné předávání pohárů a diplomů nejlepším závodníkům všech 25 kategorií. Poháry předával známý cestovatel Jiří Kolbaba, který pak měl od 18 hodin besedu s projekcí fotografií na téma Poklady Aljašky a západní Kanady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám