Hlavní obsah

České kolo světového barmanského klání vyhrál Adrián Michalčík

Novinky, Marcela Vraná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku června proběhlo v pražském baru Phenomen české kolo největšího světového barmanského klání Diageo Reserve World Class. Ze Smíchova na finále v Miami míří Adrián Michalčík z L'Fleur. Pražský podnik potvrdil, že v něm míchají drinky špičky oboru: ze stejného baru vzešel i loňský vítěz.

Foto: Marcela Vraná

Vítězem českého kola barmanského klání Diageo Reserve World Class 2016 se stal Adrián Michalčík z pražského baru L'Fleur.

Článek

Dvoudenního soutěžního klání se zúčastnilo 12 barmanů, vybraných z více než 60 profesionálů z 27 nejlepších barů z celé České republiky. Na finálovém večeru představilo svůj um jen 5 nejlepších. V předchozích dvou ročnících se nasadila vysoká laťka prestiže.

„Diageo Reserve World Class Competition nabízí kromě soutěžení i možnost představit veřejnosti nejnovější trendy v oblasti míchaných nápojů, koktejlů či barové kultury ve vybraných barech,“ vysvětlil ambasador programu Petr Kymla ze společnosti Ultra Premium Brands, která společně ze značkou Diageo soutěž do České republiky přiváží.

Za Adriánem Michalčíkem se na stříbrné příčce umístil Ondřej Hnilička z Hemingway Baru, třetí místo obsadil Jan Teska z Bugsy's Baru. „Letošní ročník prověřil barmany v šesti soutěžních disciplínách, jako food pairing, tedy párování koktejlů s jídlem, míchání drinků na rychlost, tzv. speed challenge, testování nápojů naslepo či koktejl inspirovaný americkým Miami, tedy destinací, ve které se bude odehrávat letošní finále,“ dodává Kymla.

Právě ten představovali před zaplněným a mohutně povzbuzujícím barem v úterý večer. V odborné porotě, která dohlížela na průběh celé soutěže, zasedal i světový vítěz soutěže Diageo Reserve World Class z roku 2013, Španěl David Rios.

V barmanském umění patří Česká republika ke světové špičce. Novodobí barmani si v ničem nezadají se skutečnými umělci. Aby obstáli, musí mít nejen talent, originální styl, ale i schopnost naslouchat svým zákazníkům. Ti nejlepší mají odvahu změřit své síly v mezinárodních soutěžích. V rámci prestižní celosvětové soutěže Diageo Reserve World Class pracovali soutěžící s věhlasnými značkami alkoholů: rum Zacapa, gin Tanqueray, bourbon Bulleit či vodka Ketel One.

Adrián Michalčík z baru L'Fleur, výherce národního kola, představí své umění na exkluzivním světovém finále v Miami v posledním zářijovém týdnu. Světovou soutěž vyhrál v roce 2010 londýnský barman Erik Lorincz, který pochází ze Slovenska. Loni se na slavnostním večeru globálního finále v Kapském Městě představil mezi top 5 nejlepšími barmany světa i náš reprezentant, Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur. 

Reklama

Výběr článků

Načítám