Hlavní obsah

České centrum Praha vystavuje fotografie Michaela Kratochvíla

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České centrum Praha představuje umělce řadícího se ke generaci fotografů zaměřených převážně na reportážní a portrétní fotografii. Výstava Michaela Kratochvíla nazvaná Portrét se koná od 25. dubna do 24. května v Českém centru Praha, Rytířská 31.

Článek

Výstava je reprezentativním výběrem portrétů, které Michael Kratochvíl nafotil v průběhu posledních šesti let pro časopisy ČiliChili, Bizzone a Review připravované v jeho domovském vydavatelství Boomerang Publishing.

Michael Kratochvíl (nar. 1967) prožil několik let v zahraničí jako asistent ve fotoateliéru Ivana Němce nebo na cestách se svým slavným otcem Antonínem Kratochvílem.

Po návratu do České republiky se zabývá zejména reklamní, portrétní a reportážní fotografií. Autor si ve svých fotografiích svobodně hraje se světlem a stíny a pokouší se zachytit především aktuální náladu a neopakovatelnou atmosféru okamžiku.

Jak sám autor přiznává, černobílá fotografie je pro něj především osvobozením od chaosu barev a s tím spojené mechaniky fotoaparátu. Kurátorkou výstavy je Dana Zikmundová.

Reklama

Výběr článků

Načítám