Hlavní obsah

Česká republika je jednou z prvních zemí, kterou si kontrabasista Adam Ben Ezra zvolil pro své turné

Novinky, Marta Kloučková

Klid ve tváři, skladby s vývojem, kombinace perkusí, kontrabasu, piana i loop stationu; kontrabasový mág Adam Ben Ezra je bezesporu hudebníkem nové generace. V srpnu se na několik koncertů tohoto kontrabasisty z Tel Avivu mohou těšit i čeští fanoušci.

Foto: Ezra Gozo Mansur

Kontrabasista Adam Ben Ezra.

Článek

Na natočení debutového alba Can´t Stop Running, které právě vychází, získal Adam Ben Ezra prostředky od svých fanoušků v crowdfundingovém projektu na Pledgemusic.com, pro živé koncertování si potom opatřil dva talentované muzikanty, perkusionistu Gilada Dobreckyho a kytaristu Adama Bena Amitaie. Koncerty po Čechách a Moravě jsou součástí jeho prvního světového turné. Po vyprodané "šňůře" v Itálii a v Americe a po velkém úspěchu na YouTube mohl dát dohromady turné téměř po celém světě.

Před několika lety začal tento rodák z Tel Avivu sdílet svá hudební videa na YouTube. Ohlas byl přímo fenomenální, dodnes mají tato videa kolem sedmi milionů zobrazení. Díky tomu začaly Adama Bena Ezru zvát promotéři mimo jiné do Londýna, Itálie, Belgie a USA. Jeho hvězda rychle stoupala a po čase z pozvánek vykrystalizovalo světové turné.

V České republice se Adam Ben Ezra představí mimo jiné také v rámci oficiálního programu Plzeň – Evropské město kultury a 14. srpna vystoupí na hlavní scéně festivalu Živá ulice. Mezi zásadní koncerty turné bude také patřit jeho vystoupení na festivalu Pacovský poledník v Pacově. V Praze se Adam Ben Ezra představí 19. srpna v komorním prostředí klubu Jazz Dock.

Na jeho koncert se můžete vydat do těchto měst:

14. 8. - Plzeň, Živá ulice

15. 8. - Černá v Pošumaví, Lipnofest

16. 8. - Jablonec nad Nisou, Jazz ve městě

19. 8. - Praha, Jazz Dock

20. 8. - Olomouc, Jazz Tibet Club

21. 8. - Frýdek-Místek, klub Pavlač

22. 8. - Pacov, Pacovský Poledník

12. 9. - Písek, Cool v plotě

Koncerty Adama Bena Ezry jsou neopakovatelné; ať už hraje naživo vlastní písně, nebo skladby převzaté, vždy se nechává unášet experimenty s nástroji. Díky svým instrumentálním postupům, efektům a loopům posluchači často nabývají dojem, že se jedná o zvuk malého orchestru. Adam Ben Ezra dokáže ve skladbách spojit inspirace od Bacha přes Chicka Coreu až po Stinga - nejen díky tomu má dar udělat z nahodilých návštěvníků koncertu své oddané fanoušky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám