Hlavní obsah

Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská hrála v Ostravě fotbal

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci doprovodného programu Colours of Ostrava uspořádalo v pátek 13. července Středisko volného času Ostrava- Zábřeh turnaj Fotbal pro rozvoj. V Ostravě se již pořádal druhý ročník.

Foto: Josef Zajíc

Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská hrála kopanou za Středisko volného času Ostrava - Zábřeh 13.7.2012

Článek

Na volném trávníku Masarykova náměstí v Ostravě vybudovali členové a pracovníci Střediska volného času z Ostravy-Zábřehu menší fotbalové hřiště a uspořádali tam od 14 hodin turnaj nazvaný Fotbal pro rozvoj.

Zúčastnilo se sedm družstev, které organizátoři rozdělili do dvou skupin. Pak se nejlepší dva z každé skupiny utkali o mety nejvyšší. V ostravském družstvu Střediska volného času se turnaje zúčastnila i Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská. Počínala si velmi dobře. Hrála v obraně i v útoku a mimo hřiště zaujala i svým skromným vystupováním.

Turnaj předcházela autogramiáda nejlepších současných fotbalistů Baníku Ostrava. Mladým hráčům a divákům se podepisoval i jeden z nejlepších hráčů Baníku - Václav Svěrkoš.

Turnaje se zúčastnily mimo ostravská družstva také fotbalové týmy vybraných herců z Ostravy a Prahy. Atraktivním a velmi důležitým družstvem byli mladí lidé z organizace Majsa z Keni.

"Projekt Fotbal pro rozvoj je kromě sportovního vyžití především vzdělávací projekt. Studenti z Keni pobývali v Ostravě již týden a předtím byli v České republice od poloviny června. Studenti se tak potkávají s jinými mladými lidmi, vyměňují si zkušenosti a poznatky. Poznávají oboustranně jinou kulturu, jiné přístupy, nutnost vzájemné tolerance, aby v závěru pochopili, že lidé jsou na celém světě stejní,"  konstatovala hlavní organizátorka turnaje Lenka Červená ze Střediska volného času z Ostravy-Zábřehu.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám