Hlavní obsah

Češi získali na Mistrovství světa ve stepu 11 medailí

Novinky, Otto Kočí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Mistrovství světa ve stepu IDO World Championship Tap Dance 2014 skončila česká výprava stepařů v pořadí států na celkově druhém místě v počtu medailí mezi ostatními 18 státy se ziskem 2 zlatých, 4 stříbrných a 5 bronzových medailí.

Foto: Otto Kočí

Mistrovství světa ve stepu se účastnilo 18 států z celého světa.

Článek

„Češi dominují především v dětských, juniorských a seniorských věkových kategoriích. Podařilo se nám získat celkem 11 medailí, dokonce tedy o 2 více než v loňském roce. Z českých škol nejvíce bodovalo TS R+P Brno, a to s počtem 6 medailí,“ jmenuje úspěchy Otto Kočí, prezident Českomoravského stepařského svazu.

Mistrem světa ve stepu v kategorii muži solo junioři se stal Tobiáš Košir z taneční školy R+P Brno, který tak navázal na své předchozí několikanásobné úspěchy v dětské kategorii.

"Letošní titul je pro mě úplně nejcennější. Když jsem vyhrál v dětské kategorii, chodil jsem se dívat na juniory a hrozně si přál jednou stepovat jako oni. Takže v dětech byl pro mě titul nádherným překvapením a v juniorech splněným snem. Letos to bylo velmi těžké, protože ani mí soupeři tento rok nezaháleli, a pociťoval jsem i větší zodpovědnost. Nejvíc ale oceňuju to, že jsme byli ve finále tři za Českou republiku, což byl skvělý pocit. Byl jsem opravdu pyšný na český step," říká dvanáctiletý Tobiáš Košir. Vicemistrem světa ve stejné kategorii se stal Adam Vojtovič z TS Andrea Praha.

Mistry světa ve stepu pro rok 2014 se stala také malá skupina NO FEET Brno ve věkové kategorii senioři. Zajímavostí je, že titul Mistrů světa získali již počtvrté, zlato obhajují již od roku 2010 a vždy úspěšně. Vicemistry světa ve svých kategoriích se dále stali Andrea Alačková a Eva Kukulová z R+P Brno (dueta děti), R+P Brno (malé skupiny děti) a R+P Brno (malé skupiny junioři). Bronzové medaile v konkurenci více než 1 tisíce stepařů z 15 zemí vybojovala dětská formace TS Andrea Praha The pastels, juniorská formace R+P Brno The Showtime, seniorská formace Czech´s got talent TS Andrea Praha a malá skupina s názvem Sobi v kategorii senioři taneční školy FOUR TAPS Praha.

Nejúspěšnější českou stepařskou školou se s největším počtem získaných cenných kovů stalo taneční studio R+P manželů Bartůňkových z Brna. Majitel školy Pavel Bartůněk dodává:

"Je to zúročení celoroční práce všech stepařů a pedagogů studia a potvrzení toho, že prvenství na MČR v Brně byli zasloužené. Mnohá pochvalná ocenění zde v Riese od ostatních stepařů z celého světa to jenom potvrzují. A jsem také velmi rád za nás za všechny, že nám přicházejí upřímně pogratulovat i stepaři z ostatních českých týmů. Češi patří k nejlepším a důkazem toho je také počet medailí, které v Riese vybojovali. Porážíme národní týmy stepových gigantů jako jsou Kanada a USA. To mluví za vše."

Tanečníci české reprezentace se světového šampionátu účastnili v počtu 301 tanečníků ze 7 tanečních klubů: TŠ Andrea Praha, TŠ R+P Brno, No Feet Brno, Puls Opava, DDM Horní Počernice, TDC Avalanche a Four Taps Praha.

České reprezentanty vysílá na světové soutěže IDO český zástupce IDO taneční organizace Czech Dance Organization.

Podrobné výsledky najdete na www.ido-dance.com a také na www.step.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám