Hlavní obsah

Češi si odvezli z Las Vegas stejnou trofej jako Shakira či Tom Cruise

Novinky, Lenka Žáčková

V Las Vegas se sešli profesionálové z celého světa, kteří se zabývají produkcí živých výpravných show. Prestižní světové ocenění ILDA ARTISTIC AWARDS putuje poprvé v historii do České republiky.

Foto: Archiv Festivalu VLTAVA ŽIJE 2014

Vyhlášení cen ILDA ARTISTIC AWARDS

Článek

Hodnotila se nejlepší koncertní pódiové show, nejvýpravnější laserové show, neoriginálnější zachycené fotografie z živých produkcí, nejlepší televizní živé show a v královské kategorii se účastnilo 160 produkcí o nejlepší multimediální show, která v sobě zahrnuje většinu jednotlivě hodnocených kategorií.

Největším překvapením pro všechny zúčastněné bylo, když si pro nejvyšší trofej za nejlepší multimediální show roku 2014 přišel produkční tým české multimediální show na vodě VLTAVA ŽIJE 2014, která vznikla v produkci české agentury Art4promotion. Jde o historicky první českou firmu, která prestižní cenu ILDA ARTISTIC AWARDS získala. Cena se uděluje od roku 1986.

Letošní ročník festivalu VLTAVA ŽIJE 2014 odstartovala čtyřicetiminutová velkoprostorová multimediální show BOUŘE, kterou v místě festivalu navštívilo více než 20 tisíc diváků.

Mezi další oceněné letos patřili např. tvůrci laserových animací k filmu Oblivion s Tomem Cruisem v hlavní roli, koncert Shakira Live Stage Show v New Yorku, novoroční show v Římě, grand opening spol. Porsche v německém Osnabruecku, osmý ročník televizní show America’s Got Talent a další. Tímto se český projekt zařadil mezi světovou špičku.

Porota ocenila především koncept zhruba padesátiminutové prostorové show, která jedinečným způsobem vypráví příběh za využití moderních audiovizuálních technologií a originálních multimediálních prvků. Multimediální show VLTAVA ŽIJE vyhrála v Las Vegas nejen u odborné poroty, ale získala zde i cenu diváků.    

„ILDA AWARDS je v oboru multimediálních show vnímána podobně jako Oskaři v kinematografii. Tohoto ocenění si vážíme o to více, že jsme první českou společností, která toto ocenění kdy získala. Projekt outdoorové multimediální show VLTAVA ŽIJE jsme připravovali celý rok. Na finálové podobě show se intenzivně pracovalo téměř půl roku. Jde o technicky a animačně velmi náročný koncept, kdy každá vteřina z mnohaminutového příběhu má ve scénáři přidělen svůj obraz, akci, zvuk a multimediální nástroj. Celkem se na tvorbě multimediální show podílely desítky lidí. Přinášíme divákům nevyzkoušené věci a nové technologie a každý náš audiovizuální projekt se snažíme posouvat obsahově i technicky o krok dál. Věříme, že toto ocenění naší práce je důkazem, že jsme se vydali správnou cestou,“ uvedl jednatel agentury Art4promotion Rudolf Střítecký, autor konceptu a režisér multimediální show.

Projekt VLTAVA ŽIJE se připravuje i pro rok 2015, kdy začne u pramene Vltavy a symbolicky dopluje v září až do Prahy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám