Hlavní obsah

Čerti z Úštěku připraví dětem aktovky do školy

Novinky, Vratislav Konečný

Jako každý rok si vrchní čert Jarda Stejný ve svém Muzeu čertů v Úštěku připravuje na začátek školního roku nějakou raraší lumpárničku pro děti i pro dospělé. Letos s ním mocnosti pekelné zase šily, vymyslel, že vyprovodí zlobidla i hodnidla do školy přípravou aktovek a batohů.

Foto: Vratislav Konečný

Někdy je peklo nebesky krásné

Článek

Nebesky prožité prázdniny končí, ale peklo rozhodně nezačíná. Učit se musíme všichni a zase nás čekají kámoši a kámošky, pětačtyřicetiminutové chvíle rozumu nalejvání a známé ne vždy andělské tváře kantoří.

Pekelná příprava na školní rok

Aby se šlo radostněji do školních škamen, rozhodl se Jaroslav Stejný, pekelník tělem i duší, principál Muzea čertů v Úštěku nabídnout p. t. publiku mimořádný pekelný zážitek, kdy s přípravou aktovek do nového školního roku budou pomáhat čerti.  

Zapomeňte na nudu, a už se těšte na pekelnou zábavu, kterou bude možné v sobotu a neděli navštívit vždy v celou hodinu. Představení trvá 45 minut až tři čtvrtě hodiny. Jak se do kterého zrovna trefíte. Dlouhé je to jako vyučovací hodina, takže se připravujete na školu o něco dříve.

Nejvíc se bojí maminky

„Říkám vám rovnou, že děti vůbec nemusí mít strach. V našem muzeu se totiž nebojí děti, ale maminky, a tatínkové o maminky. A jestli naše nezbedné čerty poslechnete a připravíte si aktovku podle jejich rad a návodů, to už necháme výhradně na vás. Pokud byste si náhodou chtěli vychutnat atmosféru malebného Úštěku při celodenním výletě, pak kromě příjemných chvil strávených v našem muzeu můžete pobýt i v místní cukrárně, pizzerii, lze se vydat pěšky k hrádku Helfenburk, vykoupat se v jezeře Chmelař, či popojet autem pár kilometrů a navštívit nádherné barokní poutní místo a kapličky na vrchu Kalvárie v Ostré s překrásným výhledem na celé Úštěcko a po návštěvě „Pekla“ si tak udělat očko i „tam nahoře“,” dodal pekelník Jarda Stejný.

Reklama

Výběr článků

Načítám