Hlavní obsah

Černí taxikáři narazili na pozorné strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Nový rok si mladý muž chtěl přivydělat jako řidič vozidla taxi. Jednalo se o však o tzv. černého taxikáře. Uběhly teprve dvě a půl hodiny roku 2014, když si strážníci Městské policie z Prahy 2 povšimli nestandardně označeného vozidla „taxi“.

Foto: archiv MPP

Foto z akce

Článek

„Řidič během otáčení vozidla v křižovatce navíc telefonoval bez handsfree zařízení. Když řidič vozidlo, které bylo obsazeno pasažéry, otáčel přímo před zraky strážníků městské policie, ti zahlédli, že uvnitř není umístěn taxametr. Proto se strážníci rozhodli vozidlo zastavit,” uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Během kontroly bylo zjištěno, že mladý řidič není odborně způsobilý k provozování taxislužby a ani nevlastní průkaz profesní způsobilosti řidiče. Pasažéři, cizí státní příslušnosti, strážníkům uvedli, že si vozidlo zastavili ve Vinohradské ulici v domnění, že se jedná o skutečné vozidlo taxi.  

Mladý řidič se strážníkům k přestupku doznal a dobrovolně jim vydal střešní svítilnu žluté barvy s černým nápisem TAXI. Věc byla řešena oznámením příslušnému správnímu orgánu.

Další případ neseriózního jednání zaznamenali strážníci ze speciální Skupiny taxi Městské policie Praha ve čtvrtek v dopoledních hodinách.

„Při kontrolní činnosti zaměřené převážně na kontrolu řidičů vozidel taxi služby si hlídka strážníků v ulici U nemocnice v Praze 2 všimla zaparkovaného vozidla, které sice mělo na střeše umístěnou žlutou svítilnu s nápisem TAXI, ale na vozidle chybělo viditelné označení společnosti, která toto vozidlo provozuje. Proto hlídka městské policie přistoupila ke kontrole řidiče vozidla. Ten byl strážníkům schopen předložit pouze osvědčení o registraci vozidla, nikoliv však svůj řidičský průkaz. Následnou kontrolou hlídka zjistila proč. Muži byl úředně vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to již v záři loňského roku,” dodala Seifertová. 

Pro podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí strážníci muže zadrželi a předali kolegům z Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám