Hlavní obsah

Centrum pro seniory v Holešově přichystalo pro své klienty besedu s hercem Jiřím Bartoněm

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herci a filmy z éry první republiky a protektorátu – to je název přednášky respektive besedy, která proběhne ve čtvrtek 13. září od 13.30 hodin v Centru pro seniory v Holešově. Přednášejícím bude herec a filmový historik Jiří Bartoň.

Foto: Koláž Tomáš Maceška

Herec a filmový historik Jiří Bartoň bude besedovat s holešovskými seniory.

Článek

Během besedy nebude řeč jen o osobnostech typu Adiny Mandlové, Vlasty Buriana, Oldřicha Nového či Lídy Baarové, ale při vyprávění by mělo dojít i na mnohdy smutné osudy herců jako byli Jarmila Bechyňová, Anna Letenská nebo Karel Hašler.

Téma besedy není Jiřímu Bartoňovi cizí, přednáší jej i na Mezinárodní konzervatoři Praha a navíc je spoluautorem chystané knižní publikace Velká kniha herců první republiky a protektorátu, kterou koncem letošního roku vydá nakladatelství Petrklíč.

Zajímavé téma o někdejších hvězdách stříbrného plátna a dodnes oblíbených "filmech pro pamětníky" zaujalo i holešovské Centrum pro seniory, které si besedu s erudovaným Jiřím Bartoněm objednalo. 

„Akce pro naše klienty děláme rádi a docela pravidelně,“ říká instruktorka sociální péče Edita Horná. „Letos jsme tu měli zabíjačkové posezení, masopust, besedu den na téma Den v lázních, mezigenerační posezení ve spolupráci si s volnočasovým subjektem TYMY Holešov. Ale také tu proběhlo malování kraslic, festival Očima generací, Aprílová zábava, stavění májky, beseda o Japonsku, petanque turnaj, kuželkový turnaj, kinokavárna...“

Vedle toho pořádá holešovské Centrum pro seniory v rámci skupinových činností také trénink paměti, zpívání, kreativní tvoření nebo trénink jemné a hrubé motoriky.

„Moc se těšíme na besedu s panem Bartoněm, kterého navíc naši klienti znají z televizních seriálů, o to to bude atraktivnější. Mimochodem pár dní potom, 11. října, bude následovat Den otevřených dveří v rámci Týdne sociálních služeb v České republice,“ uzavřela Edita Horná.

Reklama

Výběr článků

Načítám