Hlavní obsah

Centrum Pece pod Sněžkou se zbavilo hyzdící budovy

Novinky, Lenka Žáčková

Pec pod Sněžkou je malebné horské městečko v údolí řeky Úpy, jehož centrum doslova a do písmene desítky let hyzdil betonový kvádr, který kdysi sloužil jako velkoprodejna, a to přímo v jeho centru.

Foto: Město Pec pod Sněžkou

Bourání centra Pece pod Sněžkou

Článek

S požehnáním města a díky investorům byla budova v dubnu letošního roku stržena. V souladu s územním plánem se Pec pod Sněžkou konečně dočká nové tváře.

Na místě původní socialistické prodejny vznikne nový, moderní multifunkční objekt, který ponese název Apartmány Svatý Vavřinec, zkultivuje a zmodernizuje centrum oblíbeného horského střediska rekreace v Krkonoších. Veškeré zásahy budou konány s maximálním ohledem ke krajině. Výjimečnost nově budovaného komplexu spočívá v jeho výjimečném položení, v konceptu, vybavenosti, architektuře a designu projektu.

Multifunkční komplex Apartmány Svatý Vavřinec je odborníky na turistiku označován za nejzajímavější projekt tohoto typu, jaký na území České republiky ještě není. Dokončen má být v roce 2018. Koncept nejen že citlivě zasadí moderní zástavbu do krajiny, poskytne místním obyvatelům nové pracovní příležitosti po celý rok, ale především z Pece pod Sněžkou udělá top rekreační centrum střední Evropy.

Komplex bude zahrnovat 88 horských designových apartmánů určených k prodeji a následnému pronájmu, podzemní garáže nový supermarket, restaurací, originální krkonošské wellness, privátní wellness a další obchodní prostory pro servis lyží či obchod se sportovním oblečením, ale i lékárnu či a řadu dalších služeb. 

Reklama

Výběr článků

Načítám