Hlavní obsah

Centrum Mikulova už brzy zaplní vánoční jarmark, živý betlém a spousta další podívané

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovské Náměstí v sobotu 15. prosince ovládne sváteční, ryze vánoční atmosféra.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Centrum zaplní herci, kejklíři, bubeníci i zpěváci a vytvoří velké jeviště pestrého dění. Od 11 hodin dopoledne čeká na návštěvníky vánoční jarmark s nabídkou rukodělných výrobků, které se mohou stát vítanou inspirací pro poslední nákupy dárků. Nebudou chybět ani stánky s občerstvením pro zahřátí a s kulinářskými dobrotami.

„Děti se mohou těšit na živý betlém se zvířátky a výtvarné dílničky, které pro ně od 13 hodin připravilo v prostoru tanečního sálu městského úřadu občanské sdružení 7 DNÍ. Děti si zde můžou vyrobit vánoční přáníčka či jmenovky na dárky,“ uvedla k programu produkční Pavlína Janderková ze společnosti Mikulovská rozvojová. 

Odpoledne od 14 hodin jsou diváci všech generací vítáni na velkou podívanou – divadlo Kvelb ve svém představení na chůdách ukáže zjevení andělů se sáněmi, rozezní se rolničky a do města vstoupí tajemná, slavnostní nálada. V dalším vstupu představí koledy, tradice a zvyky Vánoc.

Vystoupí i národopisný soubor Palavánek a hudební inspiraci v afroamerických kořenech představí sbor Mamina Gospel z Břeclavi. Alternativu tradičnímu pojetí koled nabídne energické bubenické vystoupení Jumping Drums. Závěr programu bude patřit kapele Denwer z Březí.

V době od 10 do 15 hodin bude zpřístupněný také kostel sv. Václava na Kostelním náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám