Hlavní obsah

Centrální obvod zahájí v únoru druhou Plzeňskou senior akademii

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Plzeň 3 navázal na úspěšnou spolupráci s Městskou policií Plzeň a již 11. února zahájí pro své seniory podruhé projekt Plzeňská senior akademie.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Vzdělávací program v rámci prevence kriminality pro naše seniory je utvořen ze sedmi přednáškových bloků a v každém z nich je detailně popsáno konkrétní téma. Senioři se seznámí s prací Městské policie Plzeň, dozvědí se o nebezpečí prodejních akcí i o domácím násilí, uvidí kriminalistiku v praxi nebo získají informace, jak se bezpečně pohybovat v silniční dopravě či jak zvládat mimořádné událostí,“ vypočítává některá z témat David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Přednášky pak doplní exkurze v operačním středisku Městské policie Plzeň, v Útulku pro zvířata v nouzi nebo Hasičské stanici Plzeň.

Zájemci z řad seniorů, kteří by se chtěli do akademie přihlásit, mohou kontaktovat Lucii Hůrkovou na telefonním čísle 378 036 496.

Plzeňská senior akademie je zdarma, podmínkou je seniorský věk a trvalé bydliště na území centrálního obvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám