Hlavní obsah

Celý svět chodí po Fuhrmannových kobercích

Novinky, Petra Svobodová

Toto bylo motto textilní firmy Mořic Fuhrmann, jejíž bohatou meziválečnou historii představuje výstava v komorní galerii Celnice v areálu brněnské vily Löw-Beer.

Foto: Rodinný archiv Michaela Fuhrmanna

Bratři Fuhrmannovi

Článek

„Ještě nedávno byla rodina Fuhrmannů téměř zapomenuta. Díky nesmírné ochotě Mořicova pravnuka Michaela Fuhrmanna se podařilo shromáždit jedinečné fotografie, dokumenty a rodinné příběhy. Po mnoha desítkách let se tak objevil nový střípek z brněnské historie,“ řekl autor výstavy historik Jakub Pernes.

Autor osobně povede do konce letošního roku několik komentovaných prohlídek výstavy v galerii Celnice. Prohlídky se konají vždy poslední sobotu v měsíci listopadu a prosinci (24. 11. a 29. 12.) v 10.00 a 14.00 hodin. Na komentovanou prohlídku se neplatí vstupné, ale rezervace je nutná z důvodu omezené kapacity galerijního prostoru, prohlídka expozice ve vile není součástí akce.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám